Tarih: 03.05.2017 14:12

Kayserispor, Welliton`un Gol Attığı 9 Maçtan Sadece 1 Tanesini Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig`de Kayserispor`un oynadığı 29 hafta sonunda 12 gol atarak takımın en golcü ismi olan Welliton Soares Morais ilginç bir istatistiğe imza attı. Sarı-Kırmızılı takım Brezilyalı yıldızının gol attığı 9 maçtan sadece birini kaybederken, yine gol attığı son 5 lig maçının tamamını kazandı.

Kayserispor, sahasında oynadığı Aytemiz Alanyasyor maçını 3-0 kazanarak ligdeki galibiyet hasretine nokta koyarken, aynı şekilde Welliton Soares Morais`te bu maçta 2 gol atarak 6 haftalık gol orucunu bozdu. Sezon başında Sarı-Kırmızılı takıma katılan Brezilyalı oyuncu attığı 12 gol ile takımın eng olcü ismi konumunda. Ama bunu anlamlı kılan bir diğer özellik ise Welliton`un gol attığı maçlarda Kayserispor`un yenilmemesi. Bu sezon tecrübeli oyuncu 9 maçta gileleri havalandırırken, bunların 6 tanesi Kayesrispor`un galibiyeti ile, 2 tanesi beraberlik ile sadec 1 tanesi ise Kayesrispor`un mağlubiyeti ile tamamlandı. Welliton`un gol attığı son 5 maçın tamamını Kayserispor kazandı. Brezilyalı`nın gol atıp Kayserispor`un kaybettiği tek maç ise ligin 6. haftasında deplasmanda oynanan ve Kasımpaşa`nın 3-1 kazandığı mücadele oldu.

-Gollerinin yarısını Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor`a attı

Welliton Soares Morais bu sezon geride kalan 29 haftanın 9 haftasında toplamda 12 kez gol sevinci yaşarken, bu gollerin yarısını Fenerbahçe ve Çaykur Rizespor ile oynanan 4 maçta attı. İki takımada 3`er gol atan Brezilyalı, Fenerbahçe`ye İstanbul`da ligin 2. haftasında oynanan maçta 2, ligin 19. haftasında Kayseri`de oynana maçta ise 1 gol attı. Yine Çaykur Rizespor ile 5. haftada Kayseri`de oynanan maçta 1 gol atan Welliton, ligin 22. haftasında deplasmanda oynanan maçta ise 2 gol birden attı. Son olarak Aytemiz Alanyaspor maçında iki gol birden atan başarılı oyuncu böylece 3 maçta 2 kez gol sevinci yaşamış oldu. - KAYSERİ

Kaynak: HABERLER.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —