Tarih: 18.11.2016 15:45

Darbeyi öven uzmandan FETÖ'ye övgü

Facebook Twitter Linked-in

Amerikan Girişimcilik Enstitüsünün (AEI) uzmanlarından Michael Rubin, son dönemde Türkiye ile ilgili tartışmalı söylemleri ve yazılarıyla gündeme gelmeye başladı.

Mart ayındaki bir yazısında Türkiye`de askeri bir darbe olabileceği tahmininde bulunan Rubin, özellikle 15 Temmuz sürecindeki yazılarıyla birçok kesimden tepki topladı.

Darbe girişiminin hemen ardından kaleme aldığı Neden Türkiye`deki darbe ümit anlamına gelebilir başlıklı yazısında açıkça kanlı girişiminin Türkiye için iyi bir şey olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan ancak bu şekilde kurtulmanın mümkün olduğunu savunan Rubin`in darbeci tavrına ciddi eleştiriler geldi.

`HUMEYNİ GİBİ DÖNEBİLİR`

Altı yıl önce Gülen, Humeyni gibi Türkiye`ye dönebilir diyen Rubin`in son yıllarda FETÖ aleyhine hiçbir değerlendirme yapmaması, FETÖ ile neo-con Rubin arasındaki yeni ilişkinin boyutlarının sorgulanmasına neden oldu.

Türkiye`nin ABD`de attığı adımlardan rahatsızlık duyduğunu her fırsatta dile getiren Rubin`in, son yazılarında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından hakkında yolsuzluk, evrakta sahtecilik gibi soruşturmalar olan FETÖ okullarına hiç değinmemesi dikkat çekti.

YAZILARI FETÖ`NÜN GAZETESİNDE

Son aylardaki yazıları FETÖ`nün ABD`deki yayın organlarından Zaman Amerika tarafından Türkçeye çevrilerek yayımlanan Rubin`in FETÖ`nün ABD yapılanmasıyla ilişkileri merak konusu olurken, FETÖ`nün Amerika`daki yayın organları, haberlerinde Michael Rubin`i ABD?nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı, eski Pentagon çalışanı olarak tanıtmaya devam ediyor.

Darbe girişiminden dört gün sonra 19 Temmuz`daki yazısına Gülen`i iade etmek mi? Cidden mi? başlığını atan Rubin, FETÖ elebaşı Gülen`in darbe girişimiyle hiçbir alakasının olmadığını savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Gülen üzerinden güç gösterisi yaptığını iddia etti.

Darbe girişiminde FETÖ`yü aklamaya çalışan Rubin`in, Türkiye aleyhindeki mesnetsiz iddia ve iftiralarında FETÖ`nün hangi boyutta etkili olduğu ise merak ediliyor.

FETÖ ELEBAŞININ SİTESİNDE RUBİN

FETÖ örgütü elebaşı Gülen`e ait internet sitesinde, Rubin`in 20 Mayıs 2015 tarihinde Commentary Magazine adlı dergide yayımlanan Reconsidering Fethullah Gülen (Fethullah Gülen`i Yeniden Düşünmek) başlıklı makalesinin yer alması dikkati çekiyor.

Rubin, söz konusu makalede ilk yıllarında Gülen`i yanlış tanıdığını, sonraki yıllarda fikirlerinin olumlu anlamda değiştiğini kaydederek FETÖ elebaşı Gülen`in hareketinin ne kadar iyi işler yaptığını anlatıyor.

Aynı sitede, Rubin`e ait en eskisi 5 Ağustos 2015 tarihli Gülen Okulları ve Hukukun Üstünlüğü başlıklı yazı olmak üzere toplam 5 makale yer alıyor. Rubin`e ait yazıların tamamının, 17-25 Aralık sürecinden sonraki tarihlere denk gelmesi de ayrıca dikkati çekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —