Darbeyi öven uzmandan FETÖ'ye övgü

Darbeyi öven uzmandan FETÖ'ye övgü

Amerikan Girişimcilik Enstitüsü uzmanlarından Michael Rubin, FETÖ'ye yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Amerikan Girişimcilik Enstitüsünün (AEI) uzmanlarından Michael Rubin, son dönemde Türkiye ile ilgili tartışmalı söylemleri ve yazılarıyla gündeme gelmeye başladı.

Mart ayındaki bir yazısında Türkiye`de askeri bir darbe olabileceği tahmininde bulunan Rubin, özellikle 15 Temmuz sürecindeki yazılarıyla birçok kesimden tepki topladı.

Darbe girişiminin hemen ardından kaleme aldığı Neden Türkiye`deki darbe ümit anlamına gelebilir başlıklı yazısında açıkça kanlı girişiminin Türkiye için iyi bir şey olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan ancak bu şekilde kurtulmanın mümkün olduğunu savunan Rubin`in darbeci tavrına ciddi eleştiriler geldi.

`HUMEYNİ GİBİ DÖNEBİLİR`

Altı yıl önce Gülen, Humeyni gibi Türkiye`ye dönebilir diyen Rubin`in son yıllarda FETÖ aleyhine hiçbir değerlendirme yapmaması, FETÖ ile neo-con Rubin arasındaki yeni ilişkinin boyutlarının sorgulanmasına neden oldu.

Türkiye`nin ABD`de attığı adımlardan rahatsızlık duyduğunu her fırsatta dile getiren Rubin`in, son yazılarında Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından hakkında yolsuzluk, evrakta sahtecilik gibi soruşturmalar olan FETÖ okullarına hiç değinmemesi dikkat çekti.

YAZILARI FETÖ`NÜN GAZETESİNDE

Son aylardaki yazıları FETÖ`nün ABD`deki yayın organlarından Zaman Amerika tarafından Türkçeye çevrilerek yayımlanan Rubin`in FETÖ`nün ABD yapılanmasıyla ilişkileri merak konusu olurken, FETÖ`nün Amerika`daki yayın organları, haberlerinde Michael Rubin`i ABD?nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı, eski Pentagon çalışanı olarak tanıtmaya devam ediyor.

Darbe girişiminden dört gün sonra 19 Temmuz`daki yazısına Gülen`i iade etmek mi? Cidden mi? başlığını atan Rubin, FETÖ elebaşı Gülen`in darbe girişimiyle hiçbir alakasının olmadığını savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Gülen üzerinden güç gösterisi yaptığını iddia etti.

Darbe girişiminde FETÖ`yü aklamaya çalışan Rubin`in, Türkiye aleyhindeki mesnetsiz iddia ve iftiralarında FETÖ`nün hangi boyutta etkili olduğu ise merak ediliyor.

FETÖ ELEBAŞININ SİTESİNDE RUBİN

FETÖ örgütü elebaşı Gülen`e ait internet sitesinde, Rubin`in 20 Mayıs 2015 tarihinde Commentary Magazine adlı dergide yayımlanan Reconsidering Fethullah Gülen (Fethullah Gülen`i Yeniden Düşünmek) başlıklı makalesinin yer alması dikkati çekiyor.

Rubin, söz konusu makalede ilk yıllarında Gülen`i yanlış tanıdığını, sonraki yıllarda fikirlerinin olumlu anlamda değiştiğini kaydederek FETÖ elebaşı Gülen`in hareketinin ne kadar iyi işler yaptığını anlatıyor.

Aynı sitede, Rubin`e ait en eskisi 5 Ağustos 2015 tarihli Gülen Okulları ve Hukukun Üstünlüğü başlıklı yazı olmak üzere toplam 5 makale yer alıyor. Rubin`e ait yazıların tamamının, 17-25 Aralık sürecinden sonraki tarihlere denk gelmesi de ayrıca dikkati çekiyor.



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.