Tarih: 29.08.2016 16:44

İsmail Kahraman'dan Che Guevara çıkışı! - İsmail Kahraman Che tişörtlerine tepki gösterdi!

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkanı İsmail Kahraman`dan Che Guevara çıkışı, İsmail Kahraman`ın son yıllarda yaygınlaşan Che Guevara tişörtlerine tepkisi haberimizde.. TBMM Başkanı İsmail Kahraman dün akşam memleketi Rize`de katıldığı programda Che Guevara`yı ve Türkiye`de bazı genç kesimler tarafından ilgi duyulmasına, bilhakis Che`nin fotoğraflarının tişörtlere basılıp gençlerin özendirilmesini eleştirdi. İsmail Kahraman ayrıca `Türk gençlerine kendi tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğini` dile getirdi. İşte İsmail Kahraman`ın o Che Guevara çıkışının görüntüleri ve  İsmail Kahraman`ın Che Guevara tişörtlerine tepkisi ile ilgili diğer detaylar haber7.com`da..

İSMAİL KAHRAMAN: CHE GUEVARA TİŞÖRTLERİ OLMAMALI

Rize`de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması`nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihimizin öğretilip sevdirilmesi gerektiğini belirterek, Che Guevara`nın resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini söyledi.

KAHRAMAN: CHE DENEN EŞKIYA...

İsmail Kahraman, Türk gençlerine kendi tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara`nın gömleklerini giymişler. Che Guevara 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya`da, Küba`da, Güney Amerika`da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih`i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak dedi.

 

Kutlama programında Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İsmail Kahraman`a ahşap işleme bir alem hediye etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —