EŞREF KOLÇAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

EŞREF KOLÇAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yeşilçam`ın unutulmaz sanatçısı Eşref Kolçak, yakınlarının ve sevenlerinin duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.    Kaynak: Usta Sanatçı Eşref Kolçak, son yolculuğuna uğurlandı

azar akşamı tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesinde 92 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Eşref Kolçak, yüzlerce sevenin katılımıyla Gemlik Merkez Camii`nde kılınan namazın ardından Gemlik İlçe Mezarlığı`na defnedildi. Usta sanatçıyı son yolculuğunda sanatçı dostları; Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Berhan Şimşek, Türker İnanoğlu ve çok sayıda seveni yalnız bırakmadı. Kolçak`ın ardından konuşan sanatçı dostları, ?Türk sineması önemli ve çok büyük bir değerini kaybetti. Eşref Bey sinema aşığıydı. Hep sahnede ölmek istediğini söylerdi. Çok üzgünüz? dediler. 

30 YILDIR GEMLİK`TE YAŞIYORDU...

30 yıldır Gemlik`te yaşayan usta sanatçı yaklaşık 3 ay önce ciğerlerinden geçirdiği rahatsızlık sebebiyle Çekirge Devlet Hastanesi`nde tedavi gördü. Daha sonra taburcu edilen Kolçak, eve geldikten 5 gün sonra tekrar rahatsızlanıp Gemlik Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada 1 aydır tedavi gören usta sanatçı çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.
Gemlik İlçe Mezarlığı`nda eşi Özcan Kolçak ve oğlu Harun Kolçak`ın yanına defnedilen Eşref Kolçak`ın hazırlattığı mezar taşına, `Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardır` yazdırması dikkat çekti.