Tarih: 12.01.2018 14:34

Odaların yeri değiştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Genel Kurul salonunun arkasında bulunan makamın, oturumu yönettiği zamanlarda İsmail Kahraman ve farklı partilere mensup Meclis başkanvekillerinin dinlenmek, istişarede bulunmak için kullandığı bir oda olduğunu belirten Kumbuzoğlu, odanın tavanında, aralık ayındaki bütçe görüşmeleri sırasında çökme yaşandığını ve buranın tadilata alındığını anlattı. 

Tavan çökmesinin, 15 Temmuz FETÖ?nün darbe teşebbüsünde aldığı hasardan kaynaklı olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, ?Bu nedenle odayı değiştirme kararı aldık. Bir diğer gerekçe ise eski makam odası dar, diğer oda ise daha geniş bir mekan. Yeni oda için yeni ve lüks bir masraf yapmadık. ?Çok lüks masraflarla abdesthaneler yapıldığı? şeklindeki haberler bizi üzüyor. Buradaki eşyayı, masayı, koltukları, sandalyeleri o tarafa taşıdık. Yeni, ilave bir harcama yok? diye konuştu. 

Kumbuzoğlu, yapılan değişikliğin, Meclis?te görev yapan kavasların kullandığı geniş oda ile oturumu yöneten başkan veya başkanvekiline tahsis edilen makam odasının yer değiştirilmesinden ibaret olduğunu, kavasların kullanımına verilen odanın yapısının da güçlendirildiğini kaydetti.

Oda krizi patlayana kadar birçok sigara tiryakisi milletvekili, Genel Kurul çalışmaları sırasında bu odayı sigara içme alanı olarak kullandı. Milliyet, geçen yıl milletvekillerinin bu odada sigara içtiklerini fotoğraflamıştı. Oda değişikliğinin sigaraya karşı bir önlem olduğu yorumları da yapılıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —