SİYASET

SİYASET Haberleri

Odaların yeri değiştirildi

Odaların yeri değiştirildi

TBMM yönetimi, Başkanlık Divanı bölümünde değişiklik yapılan ve tartışma konusu olan odaları basına açtı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel?in, fotoğraf ve görüntülerini çekip medyaya servis etmesiyle gündeme gelen odaya iddia edildiği gibi lüks bir masraf

Genel Kurul salonunun arkasında bulunan makamın, oturumu yönettiği zamanlarda İsmail Kahraman ve farklı partilere mensup Meclis başkanvekillerinin dinlenmek, istişarede bulunmak için kullandığı bir oda olduğunu belirten Kumbuzoğlu, odanın tavanında, aralık ayındaki bütçe görüşmeleri sırasında çökme yaşandığını ve buranın tadilata alındığını anlattı. 

Tavan çökmesinin, 15 Temmuz FETÖ?nün darbe teşebbüsünde aldığı hasardan kaynaklı olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, ?Bu nedenle odayı değiştirme kararı aldık. Bir diğer gerekçe ise eski makam odası dar, diğer oda ise daha geniş bir mekan. Yeni oda için yeni ve lüks bir masraf yapmadık. ?Çok lüks masraflarla abdesthaneler yapıldığı? şeklindeki haberler bizi üzüyor. Buradaki eşyayı, masayı, koltukları, sandalyeleri o tarafa taşıdık. Yeni, ilave bir harcama yok? diye konuştu. 

Kumbuzoğlu, yapılan değişikliğin, Meclis?te görev yapan kavasların kullandığı geniş oda ile oturumu yöneten başkan veya başkanvekiline tahsis edilen makam odasının yer değiştirilmesinden ibaret olduğunu, kavasların kullanımına verilen odanın yapısının da güçlendirildiğini kaydetti.

Oda krizi patlayana kadar birçok sigara tiryakisi milletvekili, Genel Kurul çalışmaları sırasında bu odayı sigara içme alanı olarak kullandı. Milliyet, geçen yıl milletvekillerinin bu odada sigara içtiklerini fotoğraflamıştı. Oda değişikliğinin sigaraya karşı bir önlem olduğu yorumları da yapılıyor. 



Anahtar Kelimeler: TBMM Temmuz haberler

BURSA ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞI

SELÇUK FIRAT BURSA'DA SEÇİMİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkoğlu Bakanın davetinde

EKİP HABER TÜRKİYE BÖLGE MÜDÜRÜ TÜRKOĞLU' DA KATILIM SAĞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afyonkarahisar'da çok net mesaj: 2023 zafer yılı olacak

AK PARTİ'Lİ İLERİ HAKİKATEN BİR SIÇRAMA DÖNEMİNDEYİZ

Erdoğan: 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözeceğiz..

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce`ye 5 ay hapis cezası verildi

Area Başkanı Murat Karan paylaştı! CHP, girdiği iki tartışma sonucu anketlerde zirve yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu park açılışında tüm CHP`li belediye başkanlarına verdiği talimatı paylaştı: Pozitif ayrımcılık yapın

Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan dikkat çeken aşı mesajı: Asla zorlayıcılığa başvurmak istemiyoruz ancak imkanını değerlendirmek şarttır

BBP Genel Başkanı Destici`den gündem değerlendirmesi

AK Partili Tayyar`dan dar bölge tespiti: Cumhur İttifakı 400 vekil çıkarabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Belediyeler yakın markaja alınacak

Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz: Kuraklıkla ilgili Tarım Bakanı ile görüştüm, kızdım bağırdım