Atık İlaçlar Çevreyi Kirletmeden Toplanacak
Çevre ve İnsan Sağlığı İçin Önemli Adım
Manisa Büyükşehir Belediyesi, atık ilaçların çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için yeni bir proje başlatıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "İlaçlar da atık piller ve diğer tehlikeli atıklar gibi çevreyi, toprağı ve suyu kirleten maddelerdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa Eczacı Odası ile birlikte ilaçları toplayarak uygun şekilde bertaraf ediyoruz. 1 Aralık tarihinden itibaren atık ilaçları toplamaya başlıyoruz" dedi.
Eczanelerde Toplama Noktaları Oluşturulacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Eczacı Odası ile birlikte çevreci projeyi hayata geçiriyor. Kent genelindeki tüm eczanelerde toplanacak olan miadı dolmuş ilaçlar, Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda akredite edilmiş laboratuvarlarda bertaraf edilecek. Eczacıların elinde kalan ilaçlar için de aynı yöntem uygulanacak. Bu sayede Manisa'nın toprakları korunarak, insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılacak.
"1 Aralık'ta Toplamaya Başlıyoruz"
Vatandaşlara Çağrı
Atık ilaçların zararlarını iyi bildiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sorunun çözümüne yönelik önemli bir projeyi başlattıklarını söyledi. Dutlulu, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa Eczacı Odamız ile birlikte güzel bir projeye imza atıyoruz. 17 ilçemizdeki eczanelerde ve vatandaşlarımızın evlerinde miadı geçen ilaçlar bizler için büyük bir sorundu. 1 Aralık tarihinden itibaren atık ilaçları toplamaya başlayacağız. Manisa'daki tüm hemşehrilerimiz evindeki miadı geçmiş ilaçları lütfen çöpe atmasınlar. Eczanenize götürün, biz bunları uygun tesislerde imha edelim" ifadelerini kullandı.
"Besim Başkanıma çok teşekkür ediyorum"
Eczacı Odası'ndan Destek
Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı Duygu Elmas Mutlu, atık ilaçların insan ve çevre sağlığı için büyük risk oluşturduğunu belirterek, "Atık ilaçlar doğru şekilde toplanıp bertaraf edilmediği takdirde hem çevre sağlığına hem halk sağlığına ciddi riskler oluşturabiliyor. Bu anlamda hastalarımızın evde miadı geçen ilaçlarını, bozulmuş ilaçlarını toplamak adına güzel bir projeye başladık. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Aynı zamanda eczanelerimizde birikmiş olan miadı geçen ilaçlarımızı da toplayacağız" dedi.