Manisa'da Atık İlaçlar Toplanarak Bertaraf Edilecek

Manisa

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Eczacı Odası işbirliğiyle 1 Aralık'tan itibaren atık ilaç toplama projesi başlatılıyor

Atık İlaçlar Çevreyi Kirletmeden Toplanacak

Çevre ve İnsan Sağlığı İçin Önemli Adım

Manisa Büyükşehir Belediyesi, atık ilaçların çevre ve insan sağlığına zarar vermemesi için yeni bir proje başlatıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "İlaçlar da atık piller ve diğer tehlikeli atıklar gibi çevreyi, toprağı ve suyu kirleten maddelerdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa Eczacı Odası ile birlikte ilaçları toplayarak uygun şekilde bertaraf ediyoruz. 1 Aralık tarihinden itibaren atık ilaçları toplamaya başlıyoruz" dedi.

Eczanelerde Toplama Noktaları Oluşturulacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Eczacı Odası ile birlikte çevreci projeyi hayata geçiriyor. Kent genelindeki tüm eczanelerde toplanacak olan miadı dolmuş ilaçlar, Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda akredite edilmiş laboratuvarlarda bertaraf edilecek. Eczacıların elinde kalan ilaçlar için de aynı yöntem uygulanacak. Bu sayede Manisa'nın toprakları korunarak, insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kaldırılacak.

"1 Aralık'ta Toplamaya Başlıyoruz"

Vatandaşlara Çağrı

Atık ilaçların zararlarını iyi bildiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sorunun çözümüne yönelik önemli bir projeyi başlattıklarını söyledi. Dutlulu, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa Eczacı Odamız ile birlikte güzel bir projeye imza atıyoruz. 17 ilçemizdeki eczanelerde ve vatandaşlarımızın evlerinde miadı geçen ilaçlar bizler için büyük bir sorundu. 1 Aralık tarihinden itibaren atık ilaçları toplamaya başlayacağız. Manisa'daki tüm hemşehrilerimiz evindeki miadı geçmiş ilaçları lütfen çöpe atmasınlar. Eczanenize götürün, biz bunları uygun tesislerde imha edelim" ifadelerini kullandı.

"Besim Başkanıma çok teşekkür ediyorum"

Eczacı Odası'ndan Destek

Manisa Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı Duygu Elmas Mutlu, atık ilaçların insan ve çevre sağlığı için büyük risk oluşturduğunu belirterek, "Atık ilaçlar doğru şekilde toplanıp bertaraf edilmediği takdirde hem çevre sağlığına hem halk sağlığına ciddi riskler oluşturabiliyor. Bu anlamda hastalarımızın evde miadı geçen ilaçlarını, bozulmuş ilaçlarını toplamak adına güzel bir projeye başladık. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. Aynı zamanda eczanelerimizde birikmiş olan miadı geçen ilaçlarımızı da toplayacağız" dedi.


Manisa,Manisa Belediyesi

Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de Doğal Gaz Yatırımları Hızla Büyüyor

Başkan Kocagöz: 'Kepez, Antalya'nın Geleceği Oldu'

Kepez'de Yeni Sokak ve Otopark Alanı Hizmete Açıldı

Serhat İlleri Vatandaşları Keçiören'de İftarda Buluştu

Keçiören'de Ramazan Ayında Zabıta Denetimleri Yoğunlaştı

Alanya'da Turizm Sektörü Buluşması: Yangın Mevzuatı ve Tesis Güncellemeleri Görüşüldü

Mehmet Ali Bulut, Ramazan'ın Beden Temizliği İçin İlahi Bir Fırsat Olduğunu Vurguladı

Bakan Şimşek: 'Borsa İstanbul' iddiaları manipülasyon girişimi

Bursa, sürdürülebilir turizm modeliyle ITB Berlin’de

Ramazan'da dijital tüketim arttı... Tüketim sahura kadar zirve yapıyor

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Hafızlık Öğrencileriyle Sahurda Bir Araya Geldi

Meram'da İftar Sofrasında İstişare ve İş Birliği Vurgusu

Yeniden Sinematek’ten Lütfi Akad’a saygı duruşu

Bursa'da tasavvuf ezgileri gönüllere dokundu

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü Kuruluyor