Zafer Partisi eylemlere katılmayacak

Zafer Partisi eylemlere katılmayacak

Zafer Partisi eylemlere katılmayacak

Zafer Partisi, CHP'nin sokağa çıkma ve eylem çağrısına olumsuz yanıt vererek, "DEM Partisi’nin Saraçhane önünde oluşan eylemlere katılım kararı aldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Partimizin yönetici ve üyelerinin, DEM Partisi’nin katıldığı, provokasyonlara açık bir ortamda bulunması mümkün olamayacağından; teşkilatlarımızın CHP’nin bu tip toplantılarına katılamayacağını üzülerek kamuoyuyla paylaşmak zorundayız." denildi.

ANKARA (İGFA) - Zafer Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın gözaltı ve tutukluluk sürecinde, hem kendisinden hem de partimizden desteğini esirgemeyen CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel başta olmak üzere, tüm CHP camiasına tekrar teşekkürü bir borç biliriz. Bu arada, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun cezaevinde Genel Başkanımızla defalarca görüşme isteğinde bulunması ve Genel Başkanımızın evine ABB Genel Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile yaptığı ziyaretin de gönül borcunu kalbimizde hissediyoruz.

Zafer Partisi olarak, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçilerinin oluşturduğu, Cumhuriyet ideallerini ve hukukun üstünlüğü ilkesini kabul etmiş, Anayasa ve kanunlarımıza bağlılığı içselleştirmiş bir partiyiz.

Bu hükümetin yarattığı hukuksuzluk ortamında, Atatürk ve 1924 Anayasası esaslarında buluşabileceğimizi düşündüğümüz CHP’yi de yaşadıkları bu süreçte; Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ gönderdiği mesajlarla, Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız ve teşkilatlarımızla da bizzat İstanbul ve çeşitli illerde destekledik.

Ancak bugün itibarıyla ortaya çıkan tabloda, DEM Partisi’nin Saraçhane önünde oluşan eylemlere katılım kararı aldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Partimizin yönetici ve üyelerinin, DEM Partisi’nin katıldığı, provokasyonlara açık bir ortamda bulunması mümkün olamayacağından; teşkilatlarımızın CHP’nin bu tip toplantılarına katılamayacağını üzülerek kamuoyuyla paylaşmak zorundayız.

Bunun dışında, ortaya çıkan hukuksuzluklarla ilgili olarak CHP ile yan yana mücadelemizi sürdüreceğimizi; ülkemizin yeniden güçler ayrılığı olan bir demokratik hukuk devletine dönmesi ve bu iktidardan kurtulması konusunda kararlı olduğumuzu kamuoyuna saygıyla arz ederiz." denildi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: zafer partisi eylemlere katılmayacak

Adalet Bakanı Tunç, Karadeniz Tanıtım Günleri'nde Konuştu: Terörle Mücadele ve Kalkınma Vurgusu

Ziynet Sali ve İnan Kırdemir’den ortak şarkı ‘Olduramadım’

Çobanlar'da 10 Ocak Mülki İdareciler Günü Ziyareti

Türk Böbrek Vakfı’ndan diyabet farkındalığı etkinliği

23 ilde dev operasyon: 6 milyon hap ele geçirildi

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Çobanlar'da Fidanlar Toprakla Buluştu

Bozüyük Belediyesi Spor Kulübü Voleybol Takımları Üç Kategoride İl Şampiyonu Oldu

KAYSO, İstanbul Mobilya Fuarı’nda üyelerini yalnız bırakmadı

Çobanlar Belediyesi, Dijital Masa Sistemi'ni Hizmete Aldı

Karaköprü'de Meslek Kursları Kadınların Hayatına Dokunuyor

Manavgatlı Genç Güreşçi, Türkiye Şampiyonası Öncesi Belediye Başkan Vekilini Ziyaret Etti

Meram Belediyesi'nin 'Bizim Meram Masası' Birimi, Vatandaş İletişiminde Başarılı Bir Yılı Geride Bıraktı

Eyyübiye'de Robotik Kodlama Kursu Kayıtları Sürekli Açık

Hatay'da Depremzede Çocuklar Polis ve Jandarma Üniformalarıyla Trafik Denetimi Yaptı

Ankara'da Yaya Geçidinde Anne ve Çocuklarına Yol Vermeyen Taksicilere İdari İşlem