Yurt genelinde 'hayata saygı duruşu'

Yurt genelinde

Yurt genelinde 'hayata saygı duruşu'

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 29 Eylül Perşembe günü, ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla kampanya gerçekleştirecek.

ANKARA (İGFA) -  İçişleri Bakanlığı trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda   “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edecek. 

Bu kapsamda “29 Eylül Perşembe günü 11.00-14.00” saatleri arasında geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, yaya geçitlerinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekilecek. 

YAYA GEÇİTLERİ KIRMIZIYA BOYANACAK

Ana güzergâhlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesinin kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyanması sağlanacak.
Ülke genelindeki yaya ve okul geçitlerindeki işaretlemeler kontrol edilecek, standartlara uygun olmayanların yenilenmesi ve eksik olanların tamamlanması sağlanacak, trafik ışığı bulunmayan ancak trafik levhalarıyla belirlenmiş okul ve yaya geçitleri üzerinde “ÖNCE YAYA” görselleri uygulanacak.
 
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı belirlenen okullarda ve yaya/okul geçitlerinde kampanya etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında hafta boyunca sosyal medya platformları başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alanlarda ve kurumsal iletişim sayfalarında basın/yayın organlarında, billboardlarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, kampanya içerikleri kullanılarak kamuoyunun bilgilendirilmesi sağlanacak.
 
Kampanya kapsamında; 81 il genelinde eş zamanlı olarak yapılacak olan farkındalık etkinliklerine valiler, kaymakamlar, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve il milli eğitim müdürleri ile birlikte kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları katılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yurt genelinde 'hayata saygı duruşu'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, İnönü Mahallesi'ndeki Bayram Temizliğini Denetledi

Manavgat'ta Ramazan İftar Programları Ilıca Mahallesi'nde Sona Erdi

Kütahya Fuar Alanı, Çok Amaçlı Projeyle Yeniden Düzenleniyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan Ramazan Bayramı Mesajı: Barış ve Kardeşlik Vurgusu

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş'tan Ramazan Bayramı Mesajı ve Yardım Faaliyetleri

Kayseri'de Ramazan Bayramı'nda Tramvaylar Ücretsiz Olacak

Konya'da Keçili Köprüsü Araç Trafiğine Açıldı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Personeliyle Bayramlaştı

Odunpazarı Belediyesi, Ramazan'da 110 Bin Kişiyi İftar Sofralarında Buluşturdu

Manavgat Belediye Başkan Vekili Mehmet Çiçek'ten Ramazan Bayramı Mesajı

Haliliye'de Ramazan'ın Son İftarında Siyaset ve Halk Buluştu

Çeşme Jandarması, Yaşlılar Haftası'nda 98 Yaşındaki Vatandaşı Ziyaret Etti

Van'da Alternatif Yol İçin Kaçak Yapılar Yıkıldı

Aksaray'da Gençlik Merkezi İnşaatı Planlanan Takvimde İlerliyor

Kapadokya'da Jandarma Ekipleri, Turistleri Şeker ve Kolonya ile Karşıladı