Yunusemre Belediyesi'nde 6.8 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Yunusemre Belediyesi

AFAD, JAK, UMKE ve diğer kurumların katılımıyla düzenlenen tatbikatta, olası deprem senaryosuna karşı personelin doğru davranış biçimleri uygulamalı olarak test edildi.

Yunusemre Belediyesi, olası bir deprem anında can ve mal kaybını en aza indirmek ve personelin afet anında doğru davranış biçimlerini uygulayabilmesini sağlamak amacıyla kapsamlı bir deprem tatbikatı düzenledi. AFAD, YUKUT, JAK, UMKE, MEB AKUB, TRAC, ANDA ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ortaklığıyla gerçekleştirilen tatbikatta, il genelinde 6.8 büyüklüğünde deprem senaryosu uygulandı.

Bina Tahliyesi ve İlk Müdahale

Belediye binasında bulunan tüm personel, daha önce verilen Afet Farkındalık Eğitimi doğrultusunda "Çök-Kapan-Tutun" hareketini uyguladı. Sarsıntının hemen ardından elektrik, doğalgaz ve su sistemleri otomatik olarak devre dışı bırakıldı. Sarsıntı sona erdiğinde bina tahliye planı devreye girdi. Kat sorumluları, yönlendirme noktalarında görev alarak personelin panik yapmadan belirlenen güzergâhlardan çıkışını sağladı.

Eksik Personel Tespiti ve Yangın Müdahalesi

Bina tahliyesi başarıyla tamamlanırken, personel toplanma alanında bir araya geldi. Yapılan sayımda, 4. katta 1, zemin katta 1 ve -2. katta 1 personelin eksik olduğu tespit edildi. Aynı anda -2. katta küçük çaplı bir yangın fark edildi. Belediye içi telsiz sisteminden acil durum anonsu yapıldı, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verildi.

Koordineli Kurtarma Operasyonu

Yunusemre Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (YUKUT), eksik personellerin konumlarını belirleyerek dış destek talebinde bulundu. Kısa sürede olay yerine AFAD koordinasyonunda Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve UMKE ekipleri ulaştı. Ekiplerin koordineli çalışmasıyla yangına müdahale edildi, bina içi kurtarma faaliyeti yürütüldü ve sağlık müdahale istasyonu kurularak yaralılara ilk medikal destek sağlandı.

Mahsur Kalanların Kurtarılması

Kısa sürede -2. katta mahsur kalan personele ulaşılarak yangın tamamen söndürüldü. Yaralı personele UMKE tarafından ilk müdahale yapıldı ve sağlık ekiplerine teslim edildi. Ardından 4. ve zemin kattaki mahsur kalan personeller de kurtarıldı. Tüm müdahalelerin ardından AFAD ekipleri tarafından bina güvenlik raporu verildi.

Enkaz Tatbikatı

Tatbikatın ikinci aşamasında, Muradiye Mahallesi'nde bina yıkımı ihbarı üzerine YUKUT ekibi hızla olay yerine yönlendirildi. AFAD ve Büyükşehir İtfaiyesi ile koordineli yürütülen çalışmada ekipler bir vatandaşa ulaştı. UMKE sağlık kontrolünü yaptıktan sonra kişiyi sağlık ekiplerine teslim etti. Enkazda başka kimse bulunmadığı tespit edildi.

Tatbikat başarıyla tamamlanırken, Belediye Başkan Yardımcıları Haydar İzci, Emine Özge Arslan, Mehmet Mesut Doğan, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanı Ziya Çiçek ekiplere teşekkür etti.


Manisa,Yunusemre Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

SEDAŞ Kavşağı'nda trafiği rahatlatacak proje için çalışmalar başladı

Pendik'te Afet Yönetimine Genç Bakış Zirvesi Düzenlendi

Pendik Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı Kiralama İhalesi Duyurdu

Kayseri'de 35 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Mobil Çocuk Kütüphanesi Kırsal Mahallelerde Binlerce Çocuğa Ulaştı

Bozüyük Belediye Tiyatrosu'ndan Atatürk'ü Anma Programı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Mısır'da Türkiye'nin Ulaşım Vizyonunu Paylaştı

Eyyübiye'de Günlük 3000 Kişiye Sıcak Yemek Hizmeti

İstanbul Taksim Sanat'ta 'Fotoğrafın Dansı'

Kâğıthane'de Atatürk 87. Vefat Yıl Dönümünde Törenlerle Anıldı

Tarsus'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Yunusemre Belediyesi'nde 6.8 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Sümbüllü Caddesi'nin Tekerek Çıkışı 24 Kasım'a Kadar Kapalı

Çobanlar'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Kahramanmaraş'ta Çocuk Hastanesi Çevresinde Ulaşım Dönüşümü Başladı