Yüksekova-Yeniköprü Tüneli'nde ışık göründü

Yüksekova-Yeniköprü Tüneli

Yüksekova-Yeniköprü Tüneli'nde ışık göründü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksekova-Yeniköprü arasında tünel çalışmalarında önemli aşamaya gelindiğini belirtti. Yüksekova-Hakkâri arası seyahat süresini 1 saat 15 dakikadan 50 dakikaya indirecek tünel aynı zamanda akaryakıt ve zamandan büyük tasarruf sağlayacak.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksekova’yı Van-Hakkari Devlet Yolu’na bağlayan 16,3 km’lik Yeniköprü-Yüksekova Yolu T1 Tüneli Işık Görme Törenine katıldı.

Bakan Uraloğlu, törende yaptığı konuşmada YeniKöprü-Yüksekova Yolu T1 Tüneli’nin hizmete girmesiyle birlikte yurtiçi ve yurtdışı ticarete sağlayacağı katkıya vurgu yaptı.

Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacmi, gerçekleştirilen ikili anlaşmaların da etkisiyle hızla arttığına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, "Bu nedenle Türkiye'yi İran'’a bağlayan yolların standardının artırılması önem kazanmıştır. Bu kapsamdaki yol kesimlerimiz arasında yer alan ve yoğun ağır taşıt trafiğine hizmet veren Yeniköprü-Yüksekova Yolu uluslararası ticaretin gelişmesi için büyük önem arz etmektedir. 16,3 kilometre uzunluğundaki bu proje ile 12 metre genişliğindeki mevcut devlet yolunu BSK kaplamalı 2x2 şeritli bölünmüş yol haline getireceğiz" dedi.

"Proje kapsamında Işık görme töreni vesilesiyle bizleri bir araya getiren 3 bin 965 metrelik T-1 Tüneli ve 4 bin 566 metrelik T-2 Tünellerini açacağız" diyen Bakan Uraloğlu, "Ayrıca;151 metrelik Çığlı Köprüsü, 282 metrelik Dilektaşı-1 ve 227 metrelik Dilektaşı-2 Köprülerini de inşa edeceğiz.  Böylece projenin tamamlanması ile birlikte mevcut güzergahı 7 kilometre kısaltarak fiziki ve geometrik standartları yükseltmeyi planlıyoruz. Ayrıca yol güzergahında can ve mal emniyetini arttırarak seyahat süresine de ortalama 25 dakika azaltarak akaryakıt ve zamandan büyük tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Zamandan 84,3 milyon TL, akaryakıttan 27,1 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 111,4 milyon TL tasarruf yapacağımızı öngörüyoruz" diye konuştu.

Uraloğlu, konuşmasında Doğu Anadolu Bölgesi'’nin İran’'a açılan en önemli kapılarından biri olan Hakkari’'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 2003 yılından bu yana yaklaşık 23 milyar 250 milyon lira harcama yaptıklarını, 2003’'te sadece 1 kilometre bölünmüş yol var iken, 97 kilometre daha yol yaparak, bölünmüş yol uzunluğunu 98 kilometreye yükselttiklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Bakan Tunç: Mahir Polat'ın tedavisi eksiksiz sürüyor

Üç usta piyanistten Türkiye turnesi

Türkiye’de binalar artık daha verimli: TS 825 Standardı yürürlükte

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz boykot çağrılarına kulak asmadı

27 ilde FETÖ operasyonu: 73 gözaltı!

Tutuklu gençlere Mudanya Mütareke Meydanı'ndan adalet çağrısı!

Telefonu gece boyunca şarjda bırakmak yangın riski taşıyor!

Bakan Kurum'dan 'dönüşümden korkmayın' mesajı!

Kronik uykusuzluk öğrenmeyi güçleştirip, hafıza problemlerine yol açabiliyor!

Çalışanlar en çok psikolojik danışmanlık hizmeti aldı

Başkan Aydın Fetih Günü Etkinlikleri programını duyurdu

Hafta sonunda 2 sınav var!

Ramazanda en çok ilgi gören ürünler açıklandı

Mart'ta elektrik üretimi azaldı, tüketim arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minguzzi ailesini kabul etti