YKS sonuçları açıklandı... YÖK Başkanı: Tek boş kontenjan bile kalmadı

YKS sonuçları açıklandı... YÖK Başkanı: Tek boş kontenjan bile kalmadı

YKS sonuçları açıklandı... YÖK Başkanı: Tek boş kontenjan bile kalmadı

2024 YKS yerleştirme sonuçları belli olması sonrasında değerlendirmelerde bulunan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki kontenjanların tamamına yerleştirmenin yapıldığını, tek bir kontenjan bile kalmadığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - ÖSYM, YKS sonuçlarını açıkladı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8’i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü dolduğunu belirterek, yeni açılan "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleştirmenin yapıldığını, tek bir boş kontenjan bile kalmadığını duyurdu.

Prof. Dr. Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "Henüz ek yerleştirme süreci başlamadan kontenjanlarımızın neredeyse tamamının dolmuş olması Türkiye’de yükseköğretime genç neslin erişebilir olduğunu gösteriyor. Kontenjanlar konusunda geçmiş yıllara ait adayların tercih, yerleşme ve kayıt verilerinin dikkatli bir incelemesine ve özel/kamu sektör temsilcilerinin beklentilerinin ve raporlarının tahliline dayalı projeksiyonlar ürettiğimizi vurgulamalıyım" ifadelerini kullandı.

ÖSYM'nin 2024-YKS sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden ulaşılabiliyor.

Üniversite kayıtları ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı