YeşilayFest'te üçüncü durak Ankara

YeşilayFest

YeşilayFest'te üçüncü durak Ankara

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle, Diyarbakır ve Sakarya’nın ardından YeşilayFest etkinliğinin üçüncüsü Ankara Gazi Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındaki festivale, Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat’ın yanı sıra akademisyenler ve üniversiteli gençler katıldı.

Doç. Dr. Dinç, festivalin açılış konuşmasında, “İnsan bağımlı olmadan da eğlenebilir, sosyalleşebilir” diyerek, YeşilayFest’in gençlere tam da bunu anlatan bir etkinlik olduğunu belirtti.

Doç. Dr. Dinç, “YeşilayFest’te satrançtan el işlerine ve okçuluğa kadar onlarca etkinlik organize ederek eğlenmekle ilgili çok güzel alternatifler olduğunu vurguladıkalrını belirterek, "Gençler geleceklerine zarar vermeden de hayatın tadını çıkarabilirler. Hayatın güzelliklerinin, bağımlılıkların gölgesinde kaybolmasını istemiyoruz. Gençlikte en önemli mesele, bağımsızlık kültürünü gençken oturtmak ve gençlerin bağımsızlıklarına yatırım yapmaları; zihinlerinin, kalplerinin ve bedenlerinin özgür olması. Bunun için Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak gece gündüz çalışıyoruz. Yeşilay ailemizin en önemli üyeleri, 174 üniversitede aktif çalışan Yeşilay kulüplerimiz. Üniversite öğrencileri, Yeşilay Kulüpleri üzerinden akranlarına bağımsızlığın ne kadar önemli olduğunu, geleceğe yatırım yapmak için önce bağımsızlığa yatırım yapmak gerektiğini anlatıyorlar.” diye konuştu.

İki gün süren YeşilayFest, çeşitli bilgi yarışmalarına, atölyelere, konserlere, film gösterimlerine ve sportif aktivitelere ev sahipliği yaptı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yeşilayfest'te üçüncü durak ankara

Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!

Gençlik kamplarından 14 bin çocuk yararlandı

Türk Kızılay'dan afet bölgesinde 532 çocuğa yetim desteği

Türk Kızılay depremzede çocukların yanında

Dünyada artan uyuşturucu kullanımı endişe verici boyutlarda

Evlerdeki büyük tehlike! Yüzde 80 kuralına dikkat!

Sıcaklıklar 43 dereceyi bulacak

Borçelik'ten üniversitelilere deneyim paylaşımı

Hafta sıcak başlıyor! Normalin 5-10 derece üzerinde...

Bilecik’te sıcaktan asfalt eridi

İş insanının pahalı hobisi

Bir girişimcilik hikayesi: Bigsnow

Otoyollardan 21,6 milyon araç geçti

Sıcaklık, lodos ve yangın! Meteoroloji ve AFAD uyardı

Böbrek Vakfı'na cihaz bağışları