Yer bilimci Prof. Dr. Görür'ün editörlüğünde kitap tanıtıldı

Yer bilimci Prof. Dr. Görür

Yer bilimci Prof. Dr. Görür'ün editörlüğünde kitap tanıtıldı

Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle Bilim Akademisi tarafından Prof. Dr. Naci Görür editörlüğünde hazırlanan “Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabı, Umut Kent Çalıştayı'nda tanıtıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Vehbi Koç Vakfı’nın desteklediği ve Bilim Akademisi tarafından Prof. Dr. Naci Görür’ün editörlüğünde hazırlanan “Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabının lansmanı, ANAMED Beyoğlu’nda düzenlenen Umut Kent Çalıştayı’nda gerçekleştirildi.

Çalıştayda ayrıca Koç Topluluğu’nun 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu “Umut Kentler’e” ilişkin hazırlanan raporlar da paylaşıldı.

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, her kesimi derinden etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, Koç Topluluğu çalışanları ve Topluluk şirketleri tarafından Vehbi Koç Vakfı’na yapılan bağışlar, afet sonrası iyileşme sürecine önemli bir destek sağladığını söyledi. Çocuklara ve gençlere burs imkânı sağlayarak, sınava hazırlık kursları, eğitim koçluğu, eğitim materyalleri ve spor malzemeleri gibi çeşitli desteklerle onların geleceğini güvence altına almayı amaçladıklarını belirten Toprakoğlu, "Çalışmalarımızı, alanında uzman sivil toplum kuruluşları, Koç Gönüllüleri, yerel yönetimler ve Vehbi Koç Vakfı kurumlarıyla iş birliği içinde yürütüyoruz” dedi.

Çalıştayda yaptığı konuşmada, depremin zamanını ve yerini tahmin etmeye odaklanmak yerine, kentlerin dirençli hale getirilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, deprem riskine karşı alınacak önlemlerin, halkın bilinçlenmesi ve ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer'de Bosna Gecesi düzenlendi

Paşakent'te Ramazan'ın İlk Gölge Oyunu Etkinliği Gerçekleştirildi

Karatay'da 8 Okula FIFA Standartlarında Yeni Halı Saha Yapılacak

Kocasinan Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerini Güçlendiriyor

Şahinbey'de Antepfıstığı ve Zeytin Üreticilerine Budama Eğitimi Veriliyor

Tepebaşı Belediyesi'nin İftarında Deneyimli ve Engelli Vatandaşlar Bir Araya Geldi

Şahinbey'de 75 Milyon Metrekarelik Mera Alanına Gübreleme Çalışması Başlatıldı

Denizli'de Polis Ekipleri, Karagöz-Hacivat Oyunu ile Öğrencileri Bilgilendirdi

Nilüfer'de Medeni Kanun'un 100. Yılı ve Kadın Hakları Konuşuldu

Yunusemre'de Ramazan Sofraları Hastane Önünde Kuruldu

Nilüfer'de Gençler İfade Özgürlüğünü Tartıştı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ramazan Etkinliklerinde Vatandaşlarla Bir Araya Geliyor

Şahinbey Belediye Meclisi Mart Ayı İlk Oturumu Gerçekleşti

Odunpazarı'nda Kadınların Sözleri Rap Müzikle Buluşuyor

Odunpazarı'nda Ramazan'ın İlk Mahalle İftarı 75. Yıl'da Gerçekleşti