Yer bilimci Prof. Dr. Görür'ün editörlüğünde kitap tanıtıldı

Yer bilimci Prof. Dr. Görür

Yer bilimci Prof. Dr. Görür'ün editörlüğünde kitap tanıtıldı

Vehbi Koç Vakfı’nın desteğiyle Bilim Akademisi tarafından Prof. Dr. Naci Görür editörlüğünde hazırlanan “Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabı, Umut Kent Çalıştayı'nda tanıtıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Vehbi Koç Vakfı’nın desteklediği ve Bilim Akademisi tarafından Prof. Dr. Naci Görür’ün editörlüğünde hazırlanan “Deprem Dirençli Kentler: Bir Yol Haritası” kitabının lansmanı, ANAMED Beyoğlu’nda düzenlenen Umut Kent Çalıştayı’nda gerçekleştirildi.

Çalıştayda ayrıca Koç Topluluğu’nun 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu “Umut Kentler’e” ilişkin hazırlanan raporlar da paylaşıldı.

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, her kesimi derinden etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından, Koç Topluluğu çalışanları ve Topluluk şirketleri tarafından Vehbi Koç Vakfı’na yapılan bağışlar, afet sonrası iyileşme sürecine önemli bir destek sağladığını söyledi. Çocuklara ve gençlere burs imkânı sağlayarak, sınava hazırlık kursları, eğitim koçluğu, eğitim materyalleri ve spor malzemeleri gibi çeşitli desteklerle onların geleceğini güvence altına almayı amaçladıklarını belirten Toprakoğlu, "Çalışmalarımızı, alanında uzman sivil toplum kuruluşları, Koç Gönüllüleri, yerel yönetimler ve Vehbi Koç Vakfı kurumlarıyla iş birliği içinde yürütüyoruz” dedi.

Çalıştayda yaptığı konuşmada, depremin zamanını ve yerini tahmin etmeye odaklanmak yerine, kentlerin dirençli hale getirilmesinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, deprem riskine karşı alınacak önlemlerin, halkın bilinçlenmesi ve ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi

Bakan Göktaş: Aile küresel gündem maddesi olmalı

Çalışanların yüzde 63'ü Kurban Bayramı'nı evde geçirecek

Fahrettin Altun: Hakikat odaklı habercilikte iş birliği şart

SP'li Atmaca'dan Bakan Uraloğlu’na 'Bursa Raylı Sistem' önergesi

Merkez'in yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 24

Bakırköy Zabıtası güvenli alışveriş için denetimleri sürdürüyor

İstanbul'da özel halk otobüsleri kontak kapattı! Toplu ulaşım aksıyor!

Mehmet Çevik’le Bahçe Müstesna’da eğlence tavan yaptı

MGK Beştepe'de toplanıyor... Gündem terör ve bölgesel güvenlik

İstanbul’da “Narkokapan-İstanbul 2” operasyonu! 272 torbacı gözaltına alındı!

'Enstrümansız Okul Kalmasın' Projesi'nde unutulmaz performans

Bursa’da 'Marmara Denizi' zirvesi

Dondurma diş sağlığını etkileyebilir... Ölçülü tüketin!