Yenişehir’de 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvar asfaltlanarak yenilendi

Yenişehir’de 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvar asfaltlanarak yenilendi

Yenişehir’de 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvar asfaltlanarak yenilendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvarı, toplam 48 bin 500 ton sıcak asfalt sererek yeniledi.  

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, güvenli, ekonomik ve konforlu erişim için yol ve altyapı ağını geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Yenişehir ilçesinde 48 bin 500 ton sıcak asfalt serimi yaparak Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Elazığ Bulvarı, Şehitlik Caddesi, Sezai Karakoç Caddesi, Alipınar Caddesi,  Yaradanakul Caddesi, Aziz Mahmutoğulları Caddesi, İstasyon Caddesi, İnalıoğlu Caddesi, Kışla Caddesi, Hintlibaba Caddesi, Büyükalp Caddesi, Akkoyunlu Caddesi, Yaşar Kemal Caddesi, Gevran Caddesi ve Kıbrıs Caddesi’nde toplam 18 kilometrelik çalışma yürüttü. 

16 cadde ve bulvarı sıcak asfalt sererek yenileyen ekipler, çalışmalar kapsamında Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde asfalt serimi tamamlanan yollarda kaldırım ve refüjlerde bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirdi.  

TOKİ caddelerinde asfaltlama başladı

Ekipler, Kıbrıs ve Elazığ Bulvarı’ndaki çalışmaların ardından her biri 25 metre genişliğinde olan Seyrantepe TOKİ bölgesindeki 2 ana caddeye geçti. 2 bin 200 metre uzunluğundaki TOKİ 1. Cadde ve bin 200 metre uzunluğundaki TOKİ 2. Cadde’de eski asfalt tamamen söküldü, ardından sıcak asfalt serimine geçildi. Ekipler, bu caddelerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, asfaltlama çalışmalarına Kayapınar ilçesinde devam edecek.

‘Uzun süredir hizmet almayan caddeleri tespit ettik’

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Kentsel ve Kırsal Yollar Şube Müdürü Yusuf Tanış, saha incelemeleri sonucunda, uzun zamandır hizmetten yoksun kalan caddeleri belirlediklerini ifade ederek, “İlk olarak Bağlar ilçesinde çalışmalarımızı tamamladık, ardından Yenişehir’e geçtik. Burada toplamda 18 kilometrelik alanda 48 bin 500 ton asfalt serimi yaptık. Şimdi TOKİ bölgesinde çalışıyoruz, buradan sonra Kayapınar’a geçeceğiz” diye konuştu. 

‘Amaç konforlu ve güvenli ulaşım’

Tanış, çalışmaların yalnızca estetik değil, güvenlik açısından da önemli olduğunun belirterek, “Amacımız, yurttaşlarımızın ve sürücülerimizin konforlu ve güvenli ulaşım hizmetlerinden faydalanmasıdır. Bu doğrultuda asfaltın yanı sıra kaldırım ve diğer altyapı düzenlemelerini de yapıyoruz” dedi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Sinop İnceburun Spor Kulübü Yönetimi, Belediye Başkanı Metin Gürbüz'ü Ziyaret Etti

Aksaray Bilim Merkezi'ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu'na Öğrencilerden Yoğun İlgi

Kayseri'de Elektrikli Ulaşım Yatırımlarına Hız Verildi

AK Partili Büyükgümüş, Aksaray Belediye Başkanı Dinçer'i Ziyaret Etti

Diyarbakır'da Mardin Yolu'na Kapsamlı Peyzaj Düzenlemesi

Van'da Kar Mücadelesi: 292 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Koli Ver' Kampanyası Ramazan'da Devam Ediyor

Altınordu'da Üreticilere 2.4 Milyon TL Destek

Kulp'ta Kar Nedeniyle Kapanan Kırsal Yollar İçin Temizleme Çalışması Başlatıldı

DEM Parti'den Kayyım Uygulamalarına Tepki: Eşbaşkanlar Görevlerine Dönmeli

Diyarbakır Eşbaşkanı Bucak, Eurocities ve B40 Temsilcileriyle Görüştü, TBB Encümen Toplantısına Katıldı

Eskişehir'de Gündoğdu Mahallesi İçin 378 Milyon TL'lik Kentsel Dönüşüm Projesinin Temeli Atıldı

Van'da Özel Gereksinimli Bireyler Sinema Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Kayseri'de Kar Mücadelesi: 432 Kilometrelik 54 Mahalle Yolu Açıldı

Kayseri'de Üçüncü Gönül Sofrası Eskişehir Bağları'nda Hizmete Açıldı