Yeniden Refahlı Bekin: UCM tutuklama emri yeni bir dönüm noktası

Yeniden Refahlı Bekin: UCM tutuklama emri yeni bir dönüm noktası

Yeniden Refahlı Bekin: UCM tutuklama emri yeni bir dönüm noktası

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki tutuklama emirlerinin, yeni bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

ANKARA (İGFA) - Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının sürdüğünü hatırlattı.

Saldırılarda 50 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktaran Bekin, dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışan ABD'nin, kayıtsız ve şartsız İsrail'in yanında yer alarak, demokrasi yerine "terörakrasi" anlayışını uygulayama koyduğunu söyledi.

UCM'nin, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama emirlerinin önem taşıdığını vurgulayan Bekin, "Siyonist İsrail ve ABD'nin, UCM'yi politik baskı altında tutmaya çalışması ve ortaya konulan sözde bilirkişi raporlarına rağmen Netanyahu ve Gallant hakkında tutuklama kararının verilmiş olması, hiç kuşkusuz hukuk tanımaz siyonist İsrail açısından yeni bir dönüm noktası olacaktır. Roma Statüsü'nün 59. maddesine göre, UCM'ye taraf olan devletler, bu kararın gereğini yerine getirerek uygulamakla mükelleftir. Üye devletlerin iç hukukları bu kararın yerine getirilmemesine asla mazeret oluşturmaz." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi