Yeni noter uygulaması 4 Temmuz'da başlıyor

Yeni noter uygulaması 4 Temmuz

Yeni noter uygulaması 4 Temmuz'da başlıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 4 Temmuz’dan itibaren noterlerde gayrimenkul satışı ve taşınmaz satışı yapılabileceğini belirterek, yeni noterlik uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

ANKARA (İGFA) - Yeni noter uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, özellikle taşınmaz satışı ile ilgili tapudaki yoğunluğu giderecek, vatandaşların işlemlerini daha hızlı ve daha kısa süre içerisinde yapmasını sağlayacak uygulamanın 4 Temmuz’dan itibaren düzenlemeye geçeceğini duyurdu.

NÖBETÇİ NOTERLER DEVREYE GİRİYOR

Söz konusu uygulamayı 'bürokrasiyi azaltacak önemli bir düzenleme' olarak nitelendiren Bakan Tunç, "Artık bundan sonra 4 Temmuz'dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek, bu tabi önemli çünkü noterlerimiz artık nöbetçi noter uygulaması ile hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı tapu, resmi dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken, şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak 4 Temmuz’dan itibaren. Geçen yasama dönemimizde son yargı paketlerinden birinde yasalaştırdığımız bir konuydu, bu da bürokrasinin azaltılması noktasında, vatandaşlarımıza kolaylık sağlanması noktasında çok önemli bir düzenlemeydi ve uygulaması da 4 Temmuz’dan itibaren başlamış olacak, bunun da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Omurganız yılların altında ezilmesin!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden Mekke'den kentsel dönüşüm

Boğaziçi Film Festivali'nde 31 yapım seyirciyle buluşacak

Enfeksiyonlarına karşı en etkili kalkan!

Drift sezon finali İstanbul Park'ta

Manisa'da Geniş Çaplı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şuhut Belediye Başkanı'na Ziyaret

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı