'Yeni Evim Kampanyası'nda alınan konut 5 yıl satılamayacak

'Yeni Evim Kampanyası'nda alınan konut 5 yıl satılamayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'na ilişkin detaylar açıklandı.  Bakan Kurum, ekonomiye yaklaşık 600 milyar liralık katma değer oluşturacağını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Orta gelirliye konut kampanyasına yönelik ayrıntılar açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” projesiyle ilgili detayların 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebileceğini belirterek, "Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek" dedi.

Türkiye, yeni bir yüzyıla adım attığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 28 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı’nın başladığını ilan ettiğini, bununla yepyeni bir dönemin açıldığını hatırlattı.

Bakan Kurum, “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim" kampanyasıyla ilk etapta 100 bin ailenin birkaç ay içerisinde ev sahibi yapılacağını açıkladı.

Kurum, kampanyaya başvuru süreciyle ilgili şunları kaydetti:

"Öncelikle, yüklenici firmalarımız belirleyeceğimiz kriterlere uygun yapılan konut projeleriyle birlikte bu kampanyamıza dahil olacaklar. Konut almak isteyen vatandaşlarımız, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçecekler ve bankaya başvuracaklar.  Bankalarımız da uygunluk durumunda krediyi vatandaşımıza tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak" dedi.

"AZAMİ 15 YIL VADE OLACAK"

"0,69’dan başlayan oranlarla, konut kredilerindeki 10 yıl vade uygulamasını 5 yıl arttırarak 15 yıla çıkarıyoruz" diyen Kurum, 15 yıl boyunca enflasyon oranı veya gelirdeki değişimlere göre taksitlerin hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyeceğini hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine düşeceğini açıkladı.

https://youtu.be/_TZcHEg5-UY

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de,  asgari peşinat oranını yüzde 10 olarak belirlediklerini belirterek, azami 15 sene vadeyle sağlanacak finansman da faiz/kar payı oranı yüzde 0.69’dan başlayacağını kaydetti

Bakan Nebati, sağlanacak finansmanın İstanbul'da en çok 5 milyon lira, 2. bölge illerinde en çok 3 milyon lira, 3. bölge illerinde en çok 2 milyon lira olacağını söyledi.

“Haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği tespit edilen kişiler, gereği yapılmak üzere ilgili birimlerle paylaşılacaktır” diyen Bakan Nebati, konuşmasında, “Vatandaşlarımızın refahını artırmak için enflasyonla amansız bir mücadele verdiğimiz şu dönemde çok net ve altını çizerek vurgulamak isterim ki piyasa gerçekleri dışındaki fiyatlamalara müsamaha göstermeyeceğiz. Mayıs ayında açıkladığımız konut finansmanı sonrasında yaşadıklarımızın tekrar yaşanmaması için ve toplumun büyük bir kısmını ilgilendiren böylesine önemli bir adımda tüm verilerimizi hazır bir şekilde elimizin altında tutuyoruz. Kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimiz konusunun altını tekraren çiziyorum" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda Bakan Nebati ve Bakan Kurum’un konuşmaları ardından soru-cevap bölümüne geçildi.


Haber Kaynak : İGFA

Kepez'de 'Zamana Değer Katanlar' defilesi büyük ilgi gördü

Manavgat Belediyespor Sezona Galibiyetle Başladı

Toroslar Belediyesi Ücretsiz Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti Başlattı

Pazarcık'a 115 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı

Manisa'da Kan Bağışı Kampanyası: Bağış Yapanlara Kamp Sandalyesi Hediye

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Söylemez, VEDAŞ Bölge Müdürü Akboğa'yı Ziyaret Etti

Dünya Kız Çocukları Günü Süleymanpaşa'da Kutlandı

Kayseri'de Lityum İyon Batarya Yangınlarına Karşı Tatbikat

Diyarbakır'da Rojin Kabaiş için oturma eylemi düzenlendi

Yazar Peren Birsaygılı Mut: 'Sahadaki Gerçekler Tüm Edebi Kurguları Yerle Bir Etti'

Şedal ve Zeydan İpekyolu Meclisinde Konuştu: Rojin Cinayeti ve Kayyum Uygulamaları Masaya Yatırıldı

Kütahya Belediyesi Personeline İş Ahlakı Eğitimi Verildi

Aksaray Millet Bahçeleri Sonbahar Güzelliğiyle Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Eskişehir'de Moto Kuryelerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Ankara'nın Başkent Oluşunun 102. Yılı 'Başkentli Olmak' Paneliyle Kutlandı