Yazar Peren Birsaygılı Mut: 'Sahadaki Gerçekler Tüm Edebi Kurguları Yerle Bir Etti'

Yazar Peren Birsaygılı Mut:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide konuşan Yazar Peren Birsaygılı Mut, İsrail'in kültürel etki gücünün azaldığını belirterek, 7 Ekim sonrası yaşananların edebi kurguları geçersiz kıldığını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İsrail'in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat" söyleşisinde konuşan Yazar Peren Birsaygılı Mut, "7 Ekim sonrası yaşananlar ve sahadaki gerçeklerin tüm edebi kurguları geçersiz kıldığını" belirtti. Mut, "Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçiyoruz. Kültür ve sanat cephesindeki kayıplar, dergi satışları ve medya reytinglerindeki düşüşle açıkça görülüyor" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim kültür sanat etkinlikleri "İsrail'in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat" söyleşisiyle devam etti. Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Yazar Peren Birsaygılı Mut konuşmacı olarak katıldı.

Geniş Katılımlı Etkinlik

Etkinliğe AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, kültür sanat dostları, gençler ve çok sayıda misafir katıldı.

Kitap İmza Töreni

Söyleşinin ardından Yazar Peren Birsaygılı Mut, kaleme aldığı 'İsrail'in Zihin Haritası Siyonist Edebiyat' kitabını katılımcılar için imzaladı.

Direniş Edebiyatının Etkisi

"Gerçekleri anlatan direniş edebiyatı ile algılar kırıldı"
1830'lardan itibaren Siyonist düşüncenin kitaplar, dergiler ve romanlar aracılığıyla yayıldığını belirten Yazar Mut, "Edebiyat, siyasi hedeflerin önemli bir aracı haline geldi. Filistin boş topraklar gibi gösterildi, kahramanlık hikâyeleriyle bir ulus kimliği inşa edilmeye çalışıldı. Ancak Filistinli yazarlar, gerçekleri anlatan direniş edebiyatıyla bu algıyı kırdı" dedi.

Kültürel Etki Gücünde Düşüş

Sahadaki gerçekler tüm edebi kurguları yerle bir etti
İsrail'in kültürel üretim gücünü sinema ve medya üzerinden sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Mut, "7 Ekim sonrası yaşananlar, sahadaki gerçekler, tüm edebi kurguları geçersiz kıldı. Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçiyoruz. Kültür ve sanat cephesinde kaybettiklerini dergi satışları, televizyon ve yeni nesil medyada reytinglerinin düşmesi ile açıkça görüyoruz" dedi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı

İzmit'te Yılbaşı Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bolu Belediyesi'nin Sömestr Çocuk Atölyesi için başvurular başladı

Bandırma'da İmar Kanunu 18. Madde Uygulaması İlan Edilecek

Niğde Belediyesi Personeline YEDAM İş Birliğiyle Sanal Kumar Farkındalık Eğitimi

Keçiören'de Türk Halk Müziği Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Bolu'da Köpeğe Yönelik Şiddet: Tüfekle Vurulduğu ve Ezildiği Ortaya Çıktı

Avukatlara 10 Milyar Lira Kredi Desteği

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü Okçuluk Takımları Türkiye Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı

Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Ailelere Yasal Haklar ve Sosyal Destekler Anlatıldı

Fevziye Camii Tuvaleti Yenilenerek Hizmete Açılıyor

Ölçü ve Ölçü Aletleri İçin Periyodik Muayene Zorunluluğu ve Süreleri Açıklandı