Yazar Peren Birsaygılı Mut: 'Sahadaki Gerçekler Tüm Edebi Kurguları Yerle Bir Etti'

Yazar Peren Birsaygılı Mut:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği söyleşide konuşan Yazar Peren Birsaygılı Mut, İsrail'in kültürel etki gücünün azaldığını belirterek, 7 Ekim sonrası yaşananların edebi kurguları geçersiz kıldığını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İsrail'in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat" söyleşisinde konuşan Yazar Peren Birsaygılı Mut, "7 Ekim sonrası yaşananlar ve sahadaki gerçeklerin tüm edebi kurguları geçersiz kıldığını" belirtti. Mut, "Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçiyoruz. Kültür ve sanat cephesindeki kayıplar, dergi satışları ve medya reytinglerindeki düşüşle açıkça görülüyor" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim kültür sanat etkinlikleri "İsrail'in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat" söyleşisiyle devam etti. Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Yazar Peren Birsaygılı Mut konuşmacı olarak katıldı.

Geniş Katılımlı Etkinlik

Etkinliğe AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin, kültür sanat dostları, gençler ve çok sayıda misafir katıldı.

Kitap İmza Töreni

Söyleşinin ardından Yazar Peren Birsaygılı Mut, kaleme aldığı 'İsrail'in Zihin Haritası Siyonist Edebiyat' kitabını katılımcılar için imzaladı.

Direniş Edebiyatının Etkisi

"Gerçekleri anlatan direniş edebiyatı ile algılar kırıldı"
1830'lardan itibaren Siyonist düşüncenin kitaplar, dergiler ve romanlar aracılığıyla yayıldığını belirten Yazar Mut, "Edebiyat, siyasi hedeflerin önemli bir aracı haline geldi. Filistin boş topraklar gibi gösterildi, kahramanlık hikâyeleriyle bir ulus kimliği inşa edilmeye çalışıldı. Ancak Filistinli yazarlar, gerçekleri anlatan direniş edebiyatıyla bu algıyı kırdı" dedi.

Kültürel Etki Gücünde Düşüş

Sahadaki gerçekler tüm edebi kurguları yerle bir etti
İsrail'in kültürel üretim gücünü sinema ve medya üzerinden sürdürmeye çalıştığını vurgulayan Mut, "7 Ekim sonrası yaşananlar, sahadaki gerçekler, tüm edebi kurguları geçersiz kıldı. Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçiyoruz. Kültür ve sanat cephesinde kaybettiklerini dergi satışları, televizyon ve yeni nesil medyada reytinglerinin düşmesi ile açıkça görüyoruz" dedi.


Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer Belediyesi'nin dijital katılım projesi 'Akıllı Şehir' ödülü aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Kadınlara Ücretsiz Pilates Kursu

Atakum Sahili'nde Atık Su Kolektör Hattı Çalışmaları Devam Ediyor

"Change araç" şebekelerine darbe! 9 ayda 407 gözaltı

Pendik Belediyesi Yapay Zeka Destekli Sıfır Atık Sistemi Alacak

DİSMEK'te 10 dalda sanat ve meslek kursları için kayıtlar başladı

Manavgat Belediye Başkan Vekili Çiçek, Konyalılar Derneği'nin Sonbahar Şenliği'ne Katıldı

Kahramanmaraş'ta Şehit Aileleri ve Gaziler Onurlandırıldı

Anatolian Goes Jazz Grubu Şanlıurfa'da Unutulmaz Konser Verdi

Şehitkamil Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü Yeni Eğitim Dönemine Başladı

Siirt'in Ekonomik Dönüşümü İçin Çalıştay Düzenlendi

Biyosidal Ürün ve Veteriner Tıbbi Ürün Satın Alınacaktır

Karatay Belediyesi Tatlıcak Mahallesi'nde Asfalt Çalışmalarını Sürdürüyor

Bursa'da 'Cumhuriyet Demek' Kampanyasına Gençlerden Yoğun İlgi