GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Yavru karaca korumaya alındı

Yavru karaca korumaya alındı

Yavru karaca korumaya alındı

Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, ön kolunu kullanamayan yavru karacayı korumaya aldı. Tedavisi gerçekleştirilen karacanın hayranları da çoğaldı.

ÇANKIRI (İGFA) - Kurşunlu İstanbul yolu üzerinde araba çarpan karaca, Çankırı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Bir haftalık olduğu tahmin edilen yavru karacanın Belediye Veteriner Hekimi tarafından yapılan muayenesinde ön kol kırığı ve vücudunda çarpmaya bağlı çeşitli yaralanmalar tespit edildi. Acil müdahale edilen karacanın kırık koluna (humerus kemiği) intramedular pin uygulaması yapılarak ameliyatı gerçekleştirildi.

Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı olan karaca, iyileşme sürecinin ardından kendi doğal ortamına bırakılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: yavru karaca korumaya alındı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor