Yatlar, pandemiden sonra yelkenleri iyice şişirdi!

Yatlar, pandemiden sonra yelkenleri iyice şişirdi!

Yatlar, pandemiden sonra yelkenleri iyice şişirdi!

Dünya yat kiralama pazarı, pandemi nedeniyle 2021'de 16,9 milyar ABD dolarında kaldı. Ancak pandemi sonrası yeniden hareketlenen sektörün, 2027 yılına kadar 26,5 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

İSTANBUL (İGFA) - Yat kiralama uzmanı Kıvanç Çetinkaya, pandemi sonrasında yeniden demir alan küresel yat kiralama pazarının büyüme trendleri ve pazar tahmini hakkında bilgiler paylaştı.

Coğrafi olarak Avrupa'nın küresel yat kiralama pazarına liderlik etmesi bekleniyor. Avrupa'da Türkiye ve İtalya gibi ülkelerin 2020'de yüzde 48 olan hakimiyetini korumaya devam edeceği tahmin edildiğini ifade eden Çetinkaya, "Avrupa'daki yat kiralama pazarının, bölgenin deniz taşıtları için çok sayıda lisansa sahip olması ve önemli miktarda zengin turist akını olması nedeniyle olumlu bir görünüme sahip olması öngörülüyor. Bu arada, yat kiralamayı tercih eden yüksek gelirli bireylerin artmaya devam etmesi nedeniyle Asya Pasifik'in yüzde 24'lük bir büyüme oranı göstermesi hedefleniyor. Tüketiciler denizlerde daha uzun süre yelken açmak için uzun menzilli yatlar aradığından, bu eğilim özellikle Güneydoğu Asya ülkelerinde belirgindir. COVID-19 nedeniyle seyahat kısıtlamalarının bu pazara özellikle popüler sahil şeritlerinde destek vermesi bekleniyor" diye konuştu.

Küresel yat kiralama pazarı, motor yatlar ve yelkenli yatlar sunuyor.

Hız avantajı, bu segmentte son yıllarda dikkat çekici bir ilgi gördü. Motoryatlar, turistlerin istenilen hızda gezinmesine olanak vererek, onlara daha kısa sürede daha fazla yeri gezme şansı veriyor.

Öte yandan, sığ ve dar geçitlerde manevra yapmak üzere tasarlanan motoryatların, 2021 ve 2027 yılları arasında yelkenli yatları geride bırakması bekleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Dünya devinden Türkiye'ye dev yatırım

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloğu Toplantısı başladı

En düşük emekli maaşına zam kararı

Evden çalışma modeli ile karbon emisyonu azaltmak mümkün

Mevzuat dışı kredi kullanım iddialarına Halkbank'tan yanıt

Aylıkta en yüksek reel getiri mevduat faizi oldu

Gıda endüstrisinde yapay zeka teknolojileri F İstanbul’da

Cezayir'de Türk ürünlerine yoğun ilgi

Cezayir’de Türk ürünlerine yoğun ilgi

Akaryakıt istasyonlarının tüketimine dijital takip

KOOP-DES'te ikinci çağrı dönemi... Son başvuru 31 Temmuz

İhracatçı fabrika kapatmamak için kârsız çalışıyor

Asansör sektörü Mayıs 2025'teki buluşmayı bekliyor

Kadın kooperatiflerine tek bir platform üzerinden erişim imkanı

TOBB Emeklileri Derneği, TOBBES Genel Kurulu'na katıldı