'Yarının Kadın Liderleri'nde ikinci yıl heyecanı

'Yarının Kadın Liderleri'nde ikinci yıl heyecanı

Cargill’in, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak kadın liderlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Yarının Kadın Liderleri” programı ikinci yılına başladı.

İSTANBUL (İGFA) - Sürdürülebilir gelecek için toplumlara değer katma hedefiyle çalışan Cargill, gençlere yatırım yapmaya devam ediyor.

Cargill’in Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde 2021 yılında hayata geçirdiği“Yarının Kadın Liderleri” programı,120’nin üzerinde üniversite öğrencisine Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak liderler olma yolunda mesleki donanım kazandırırken, gelecekteki başarılarının da temelini oluşturuyor.

Program kapsamında gençlere burs desteğinin yanı sıra mentorluk, üretim tesislerinde yerinde eğitim, Ar-Ge projelerine katılım, seminer çalışmaları, staj, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri ve kitap desteği sunuluyor.

Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye, Afrika ve Hindistan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, Yarının Kadın Liderleri programınınCargill’inBirleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (DEI) stratejisinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Tarakçıoğlu, Cargill olarak, toplumda pozitif etki ve değer yaratma bilinciyle adil ve eşit fırsatlar sunduklarına dikkati çekerek, "Rol modellerinin oluşmasını ve gelişmesini desteklemek amacıyla somut adımlar atıyoruz. Cargill’in 2030 yılına kadar kadın yönetici oranını globalde yüzde 50’ye çıkarma taahhüdü var. Bugün Cargill META yönetim kurulunda yüzde 50, icra kurulunda yüzde 40 kadın ile biz bu hedefi şimdiden yakalamaya çok yaklaştık. İnsani gelişmenin sağlanması için eğitimin büyük önem taşıdığının bilincinde olarak ilköğretimden üniversiteye kadar başarılı öğrencilere kurumsal sosyal sorumluluk programlarımızla destek veriyoruz” diye konuştu.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 2006 yılında yaptırılan Cargill İlkokulu’nda 500 öğrenci eğitim-öğretim gördüğüne vurgu yapan Tarakçıoğlu, "Kısa bir süre önce TEVİTÖL’ün iki kimya laboratuvarını yeniledik, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkılarımız devam edecek.Yarının KadınLiderleri programıyla da TEV’in öğrenci seçme kriterlerini karşılayan üniversite öğrencilerine burs vermenin ötesinde genç kızlarımızın mesleki ve kişisel yolculuklarında yanlarındaki güç oluyoruz. Amacımız; Atatürk’ün çizdiği yolda, çağdaş, ülkesi ve dünya için değer yaratmayı arzulayan, kendisine inanan, en yükseğe koyduğu hedeflerine adım adım ulaşma kararlılığına ve gücüne sahip kadınların yetişmesidir" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da 'Cumhuriyet Demek' Kampanyasına Gençlerden Yoğun İlgi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Vefat Eden Personeli Azime Gürbüz'ü Andı

Konya'da Kanalizasyon Borusuna Düşen Köpek Kurtarıldı

Kepez'de 'Zamana Değer Katanlar' defilesi büyük ilgi gördü

Manavgat Belediyespor Sezona Galibiyetle Başladı

Toroslar Belediyesi Ücretsiz Hasta Nakil Ambulansı Hizmeti Başlattı

Pazarcık'a 115 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı

Manisa'da Kan Bağışı Kampanyası: Bağış Yapanlara Kamp Sandalyesi Hediye

Muş Belediyesi Eşbaşkanı Söylemez, VEDAŞ Bölge Müdürü Akboğa'yı Ziyaret Etti

Dünya Kız Çocukları Günü Süleymanpaşa'da Kutlandı

Kayseri'de Lityum İyon Batarya Yangınlarına Karşı Tatbikat

Diyarbakır'da Rojin Kabaiş için oturma eylemi düzenlendi

Yazar Peren Birsaygılı Mut: 'Sahadaki Gerçekler Tüm Edebi Kurguları Yerle Bir Etti'

Şedal ve Zeydan İpekyolu Meclisinde Konuştu: Rojin Cinayeti ve Kayyum Uygulamaları Masaya Yatırıldı

Kütahya Belediyesi Personeline İş Ahlakı Eğitimi Verildi