Yapay zeka ile proses ekipmanları kontrol edecek

Yapay zeka ile proses ekipmanları kontrol edecek

Yapay zeka ile proses ekipmanları kontrol edecek

SOCAR Türkiye Ar-Ge, Berlin Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi iş birliği ile geliştirilen yapay zeka temelli algoritmalar, proses ekipmanlarının verimliliği ve sağlıklı işlemesi için kullanılacak.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon A.Ş, endüstriyel İHA (İnsansız Hava Aracı) destekli çalışmalarını Berlin Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi iş birliği ile başlattı.

Hedefi sektörde inovasyon öncüsü olmak, son teknoloji ve uygulamaları kullanarak günümüzün değişen iş dünyasına yön verecek inovatif çözümler geliştirmek olan SOCAR Türkiye Ar-Ge, geliştirdiği yapay zeka temelli algoritmalar ile proses ekipmanlarında meydana gelen korozyonun derecelerini tespit ederek yıpranma payının minimuma indirilmesini sağlayacak.

Berlin Teknik Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi iş birliği ile başlatılan çalışma, proses ekipmanlarının etiketlemelerinin yapay zeka kullanılarak İHA destekli elde edilen görüntüler ile yapılabilmesini ve bunların etkin karar yönetiminde kullanılabilmesini mümkün kılacak. Böylece, planlı ve plansız bakım operasyonları daha çevik bir şekilde yapılabilecek.

MUHTEMEL İŞ KAZALARI DA ÖNLENECEK

İHA üzerinde bulunan multispektral kamera ve NDT (Non-Destructive Testing) sayesinde elde edilen veriler SOCAR Türkiye Ar-Ge tarafından geliştirilen algoritmalar ile işlenerek izolasyon altı korozyon ve yıpranmalar tespit edilebilecek. Ayrıca, proses ekipmanlarının insanlar tarafından ulaşılması zor ve riskli olan bölgelerinde yapılan incelemeler ile ekipmanlara ait arızalı ve riskli bölümler belirlenerek muhtemel iş kazalarının önüne geçilmesi sağlanacak. Aynı zamanda, operasyonlarda meydana gelen enerji kayıplarının ve baca sahasında yapılacak denetimlerle yangınların önüne geçilebilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke'de Üç Büyük Projenin Açılışını Gerçekleştirdi

Melik Muhammed Gazi, Vefatının 882. Yılında Kayseri'de Anıldı

Kahramanmaraş'ta 170 Noktada Altyapı Çalışmaları Sürüyor

Erciyes'te Gelişmiş Yapay Karlama Sistemiyle Sezon Hazırlıkları Sürüyor

Kaynarca'da Aziz Duran Parkı'nın Yapım Çalışmaları Başladı

Büyükkılıç, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun Yeni Başkanını Tebrik Etti

Amed Uluslararası Film Festivali Yedinci Gününde Yoğun Gösterimlere Ev Sahipliği Yaptı

Ankara'da 'Park Et Devam Et' Uygulaması Üç Noktada Hizmet Veriyor

Ankara'da İlkokul Öğrencileri İçin Kütüphane Projesi Başladı

İETT GERİ DÖNÜŞÜMÜ OYUNA DÖNÜŞTÜRDÜ

NURİ ASLAN: İSTANBUL’U KİTABIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı uyardı, Sağlık Bakanlığı Israrcı! 'Gelmeyen hasta' kesintisine tepki büyüyor

Yüzyılın Konut Projesi'nde son hafta! Başvurular 19 Aralık'ta tamamlanıyor

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Gülbahçe Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Uluslararası Heyetler Şeb-i Arus Törenleri İçin Konya'da