Yalova'da Sivrisinek ve Karasinekle Mücadele Programlı Şekilde Devam Ediyor

Yalova

Yalova Belediyesi ekipleri, 14 mahallede düzenli ilaçlama yaparak larva odaklarını hedefliyor ve vatandaşlardan su birikintilerine karşı duyarlı olmalarını istiyor.

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde karasinek ve sivrisineklere karşı mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların daha sağlıklı bir yaz geçirmesi amacıyla planlı çalışan ekipler, şehrin 14 mahallesinde program çerçevesinde düzenli ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Talep ve Şikayetler De Değerlendiriliyor

Yalova Belediyesi, yalnızca önceden belirlenen programı uygulamakla kalmıyor, aynı zamanda vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiriyor. Larva ve uçkun odaklarında titizlikle yürütülen ilaçlama çalışmalarıyla, sivrisineklerin üreme alanlarının ortadan kaldırılması ve sorunun kaynağında çözülmesi hedefleniyor.

Su Birikintilerine Karşı Uyarı

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve karasinek oluşumunun büyük ölçüde su birikintilerinden kaynaklandığını belirterek vatandaşların bu konuda duyarlı olmasının önemine dikkat çekti. Ekipler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Su birikintisi bulunan her alan sivrisinek ve karasinek larvalarının oluşabileceği bir ortam haline gelebiliyor. Yaz aylarında vatandaşlarımızın sivrisinek sorunu yaşamamaları ve en iyi sonucu alabilmek için ilaçlama çalışmalarımızı yıl boyunca sürdürüyoruz. Özellikle bodrum katlarında, saksı diplerinde, kullanılmayan kap ve benzeri alanlarda oluşan su birikintileri önemli birer larva odağıdır. Vatandaşlarımızın bu tür alanları kontrol etmeleri büyük önem taşıyor.”

Çalışmalar Mahalle Mahalle Devam Edecek

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, program dahilinde mahalle mahalle ilaçlama çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.


Yalova,Yalova Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Ağrılı sporculardan madalya

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' temasıyla kapılarını açtı

Başkan Genç: Gece gündüz çalışıyoruz

Kocagöz: 'Deneyimden Beslenen Şehirler Güçlüdür'

Keçiören’de Kütüphaneler Haftası’nda Çanakkale Söyleşisi Düzenlendi

Mamak'ta Dünya Orman Haftası'nda Öğrenciler Fidan Dikti

Yaşlılara Saygı Haftası'nda 'Yalancı Aranıyor' Tiyatrosu Sahnelendi

Alanya ve Manavgat Belediyeleri Anaokulu Öğrencilerine Hijyen ve Çevre Eğitimi Verdi

Yeşilpınar Çocuk Eğitim Merkezi'nin İnşaatı Hızla İlerliyor

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, Karahayıt'ta Sezon Öncesi İnceleme Yaptı

Çok kuvvetli yağış geliyor

UBK’dan Çanakkale’de medya çalıştayı

Adalet Bakanı Gürlek Düzce'de: 'Türkiye Yüzyılı Adaletin Yüzyılı Olacak'

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Bölgede Oyun Kurucu Rol Üstlendi"

Adalet Bakanı Gürlek, Düzce'de AK Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti