Van'da Karla Mücadele Ekipleri Dondurucu Soğukta Mesai Başında

Van

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eksi derecelerde kar ve buz temizliği yaparak vatandaşların güvenli ulaşımını sağlıyor. Personel, zorlu şartlara rağmen görevlerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirtiyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri, dondurucu soğuklara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sabah 07.00'de mesaiye başlayan ekipler, kar yağışının etkili olduğu Pazar gününden bu yana kesintisiz görev yapıyor.

Zorlu Kış Şartlarında İnsan Gücü

Özellikle ana arterlerde görev alan ekipler, vatandaşların güvenli ulaşımı için yoğun çaba gösteriyor. Birçok noktada kaldırımlarda oluşan buz ve kar kütleleri insan gücüyle temizleniyor. Ekipler, merkezde 72 ana arter, il genelinde 696 mahalle ve mezra ile yaklaşık 6 bin kilometrelik yol ağında faaliyet gösteriyor.

Personelden Duygusal Açıklama

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'nda yaklaşık 10 yıldır görev yapan 42 yaşındaki personel Şakir Erdem, zorlu kış şartlarına dikkat çekti. Erdem, "Kar yağışı duruyor ama bizim mesaimiz devam ediyor. Yazın sıcak asfaltta, kışın ise buz tutmuş kaldırımlarda çalışıyoruz. Hava çoğu zaman eksi 12-13 dereceleri buluyor" dedi.

Vatandaş Güvenliği Öncelikli

Zor şartlar altında çalıştıklarını ancak vatandaş güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Erdem, zaman zaman yapılan olumsuz yorumların kendilerini üzdüğünü ifade etti. Erdem, "İnsanların rahatça yürümesi ve araçların güvenle ilerlemesi tüm yorgunluğumuzu unutturuyor" şeklinde konuştu.

Bilek Gücüyle Mücadele

Kaldırımlardaki buzlanmanın zaman zaman iş yükünü artırdığını belirten Erdem, "Donmuş zeminde çalışmak kolay değil. İşimiz tamamen insan gücü ve bilek zoru. Ama biz ekip olarak mesai mefhumu gözetmeden görevimizi yerine getiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını 230 araç ve 600 personelle sürdürüyor.



Van,Van Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Afyonkarahisar'da Gastronomi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Afyonkarahisar'da Gastronomi İş Birliği Protokolü İmzalandı

Denizli Bilim Merkezi'nde Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Temelleri Anlatıldı

Kütahya'da Ramazan Etkinlikleri Kirazpınar'da Gerçekleştirildi

Kepez'de Dört Mahalle İftar Sofrasında Buluştu

Orta Doğu Kahve Dükkanları, dünyanın en iyi 100 kahve dükkanı 2026 listesinde yerini aldı

2026 yılında teknoloji ve inovasyonun geleceğini şekillendirecek trendler

Bursa Büyükşehirli Efeler'den üst üste üçüncü galibiyet

İstanbul Büyükşehir'den Beylikdüzü mesajı

Sezen Aksu’dan ‘Aşk’ iddialarına yalanlama: "Allah da onları güldürsün"

Adalet Bakanı Gürlek, TBMM'de Yargı Reformu ve Çocuk Suçlarına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Bandırma'da Çınarlı Mahallesi'nde Ada İçi Düzenlemesi Onaylandı

Mersin'de Öğrencilere Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

İstanbul Beylikdüzü'nde Ramazan’a özel cami gezisi

Balıkesir Büyükşehir ulaşımda vatandaşın cebini düşünüyor