Vahim iddia TBMM gündemine taşındı

Vahim iddia TBMM gündemine taşındı

Vahim iddia TBMM gündemine taşındı

Sivas-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi’nde sağlıklı 30 sokak hayvanının önce uyutulduğu, daha sonra hayvanların yüksek dozda zehir verilerek katledildiği öne sürülürken, vahim iddia TBMM gündemine taşındı.

ANKARA (İGFA) -  CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, SivasSokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi’nde sağlıklı 30 sokak hayvanının yüksek dozda zehir verilerek öldürüldüğü iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Sivas-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi’nde sağlıklı 30 sokak hayvanının önce uyutulduğu, daha sonra hayvanların yüksek dozda zehir verilerek katledildiği öne sürüldü.

İddianın sahibi hayvanseverler suç duyurusunda bulunurken, CHP Sivas Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Karasu konuyu TBMM gündemine taşıdı ve vahim olayı Tarım ve Orman Bakanı’na Yumaklı’ya sordu.

Karasu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya “Olay doğru mudur? Doğru ise zehirlenen hayvanlar, onları zehirleyenler ve olayla ilgili herhangi bir yasal işlem yapılmış mıdır? Yapılmış ise içeriği ve soncu nedir?” diye sordu.

Sivas-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi’nde 7 Eylül’de sabah saatlerinde 30 sokak hayvanının önce uyutulduğu, daha sonra yüksek dozda zehir verilerek katledildiği öne sürüldü. Kameraların çalışmadığı belirtilen barınağa giden hayvanseverlerin geleceğini haber alan görevlilerin, hayvanları önce gömdükleri daha sonra olay yerinden apar topar kaldırdıkları iddia edildi.

Bütün hayvanların yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Karasu, vahim iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Hayvanların içinde yaşadığımız toplumun bir unsuru olduğunuve herkesin hukuk devletinin sınırları içinde yasalara uyma zorunluğu bulunduğunu hatırlatan Karasu, “Neredeyse her gün hayvanlara yönelik eziyet ve işkence ile ilgili iddialar basına, sosyal medyaya ve kamuoyuna yansımaktadır. Bunun son örneğini de ne yazık ki Sivas’ta yaşadık” diyen Karasu, önergesinde “Bakıma muhtaç ya da saldırganlık gösteren hayvanlar olduğunda rehabilitasyonu için gerekli yardımın yapılmasını sağlamak da ilgili kamu kurumlarının görevleri arasındadır. Yerel yönetimlerin, gönüllü kişi ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde sahipsiz ve bakıma muhtaç olanlarının korunması için hayvan bakımevleri, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri gibi tesisler kurması, onların bakım ve tedavilerini sağlamaları günümüzde büyük önem taşımaktadır.5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası’nın 6. maddesinde belirtildiği şekilde, yasanın çıkış sebebi ve temel amacına uygun olarak, belediyelerin sokak hayvanlarını ‘aşılayıp kısırlaştırdıktan sonra buldukları yere bırakmaları’ esastır ve bu madde yürürlüktedir” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: vahim iddia tbmm gündemine taşındı

Tesadüf 3 Resim Sergisi Kartal'da Sanatseverlerle Buluştu

Kepez'de 20 yıllık imar sorunu çözüldü, hak sahipleri tapularına kavuştu

Hurley, Çırçır Çocuk Etkinlik Merkezi'nde yeni yuvasına kavuştu

Kepez'de Yeni Yol Çalışması: Erenköy Mahallesi'nde Ulaşım Ağı Güçlendiriliyor

Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Seyahat Süresi 2,5 Saate Düşecek

Denizli'de Asbestli Borular Yerini Modern Altyapıya Bırakıyor

Karabük'te İlkokul Öğrencilerine Yönelik Hijyen Eğitimleri Devam Ediyor

Çemişgezek Belediyesi 2026 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Eyüpsultan Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

Bozüyük'te İnönü Savaşları Şehitleri Zaferin 105. Yılında Anıldı

Kepezspor, Sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1 Mağlup Etti

Bayburt'ta Kar Mücadelesi Gece Gündüz Devam Ediyor

Keçiören'de Park ve Bahçeler Yenileniyor

33 İl 2025'te 1 Milyar Doların Üzerinde İhracat Gerçekleştirdi, 46 İlde Artış Kaydedildi

Alanya 2026 Etkinlik Takvimi Tanıtıldı: Kızılkule'nin 800. Yılı ve Uluslararası Festivaller Vurgulandı