Uzamış COVID-19’la mücadele için aşılar tamamlanmalı!

Uzamış COVID-19’la mücadele için aşılar tamamlanmalı!

Uzamış COVID-19’la mücadele için aşılar tamamlanmalı!

Uzmanlar, uzamış COVID-19’dan korunmada aşıların ve hatırlatma dozlarının etkili olduğunu vurguladı.

İSTANBUL (İGFA) - Akut enfeksiyondan 12 hafta sonrasında da halen devam eden ve farklı bir tanı ile ilişkilendirilmeyen uzamış Covid-19’da, kronik öksürük, nefes daralması, hafızada gerileme belirtileri ortaya çıkabiliyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, uzamış COVID-19 enfeksiyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dr. Songül Özer, pandeminin başında sadece sağlık çalışanlarında  görülen bu enfeksiyonunun şu anda sağlık çalışanı olmayan kişilerde de önemsenecek sayıda görülmeye başladığını belirterek Dünya Sağlık Örgütü tarafından da artık kabul edilen bir durum olduğunu söyledi.

Uzamış COVID-19 enfeksiyonun birçok belirtisi bulunduğunu ifade eden Dr. Songül Özer, genellikle kronik öksürük, nefes daralması, hafızada gerileme, uyku bozukluğu görüldüğünü kaydetti. Dr. Songül Özer, “Bu belirtilerin yanı sıra depresyon, pozisyon değişiminde baş dönmesi, sersemlik hissi, egzersiz yapmada güçlük çekme, uykusuzluk, sinirlilik, iştahsızlık, kilo kaybı, ishal, hafif ateş, kalpte çarpıntı, yorgunluğa bağlı olmayan göğüs ağrıları, eklem ağrısı, kas ağrıları, bazen lenf bezlerinde büyüme, deri döküntüleri, deride renk değişiklikleri ve aşırı halsizlik görülebilir” diye konuştu.

Enfeksiyondan korunmada aşının önemine işaret eden Dr. Özer, hastalığın ağır geçirilmesini engelleyen aşıların, hatırlatma dozları ile birlikte yapılmasının mutlaka gerektiğini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu