Uzaktan eğitimde 'ders destek' projesi

Uzaktan eğitimde

Uzaktan eğitimde 'ders destek' projesi

Türkiye İş Bankası ve Okul Destek Derneği (ODD) iş birliğiyle yürütülen uzaktan eğitim projesiyle öğrencilerin başarılarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Ders Destek Projesi kapsamında deprem bölgesindeki iller başta olmak üzere sunulan ücretsiz çevrim içi eğitim modeli ile özellikle devlet okulunda okuyan ortaokul öğrencilerine matematik, fen bilimleri, Türkçe ve İngilizce alanlarında destek veriliyor.

Eğitimler, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini güçlendirirken, dijital okuryazarlıklarını geliştiriyor.

Okul Destek Derneği,öğrencilerin başarıları ve derslere karşı tutumunu nicel verilerle takip ediyor.

Yapılan ölçüme göre proje, öğrencilerin akademik başarısında ders bazında yılda yüzde 15 ile yüzede 30 arasında bir iyileşme sağlıyor; aynı zamanda öğrencilerin özgüvenlerini de destekliyor. Programa dâhil olan öğrencilerin büyük kısmı, derslere daha fazla katılım sağladıklarını, yanlış yapmaktan korkmadıklarını ve sınıfta daha rahat söz aldıklarını belirtiyor.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 70’İ İLERİDE GÖNÜLLÜ ÇALIŞMAK İSTİYOR.

Proje ile 2024-2025 döneminde bin 750 öğrenci eğitim alırken, ODD’nin yıl boyunca ulaştığı toplam öğrenci sayısı ise 5 bin 163 oldu. Projede gönüllü olarak görev alan 827 eğitmen, ders anlatmalarının yanı sıra onların kişisel gelişimlerini de destekliyor. Bunun sonucunda her 10 öğrenciden 7’si, ilerleyen yıllarda kendilerinin de gönüllü olarak eğitime katkıda bulunmak istediklerini ifade ediyor.

Gönüllüler, Okul Destek Derneği aracılığıyla başvuru, mülakat ve eğitim süreçlerinden geçerek programa dâhil oluyor.

Öğrenciler ise Vitamin, Kunduz ve QuizFLIGHT gibi eğitim teknolojisi araçlarından ücretsiz faydalanabiliyor.

Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen Yeni Ufuklar Seminerleri de öğrencilerin gelişimini destekliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: uzaktan eğitimde 'ders destek' projesi

Başkan Bozbey: Edebiyat cesurların işidir

İstanbul Maltepe’de gıda denetimleri sürüyor

İstanbul’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu! 7 gözaltı

Kahramanmaraş'ın Atık Yönetimi Avrupalı Öğrencilere Örnek Oluyor

Karabük'te Amatör Spor Kulüplerine Destek Açıklandı

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu 3 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

BİK Genel Müdürü Çay'dan ‘sahada gazetecilik’ ve ‘dijital dönüşüm’ vurgusu

TF-2000'in ilk blok inşasına başlandı... Yeni teslimatlar MSB envanterinde

Pars Temel Eğitim Akademisi Yöneticilerinden Başkan Bıyık'a Ziyaret

Alanya Belediyesi İhtiyaç Sahibi Ailenin Konutunu Yeniledi

BUSKİ'de Kalite ve Sürdürülebilirlik Yolculuğu Başladı

İstanbul Bakırköy'de çölyak farkındalığı buluşması

Adapazarı Papuçcular ve Dağdibi Mahalleleri Nazım İmar Planı Değişikliği Onaylandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Öğretmenler Günü Konseri

Papa 14. Leo ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Türkiye'de