Üniversiteli Gençler, Belediye Meclisini Simülasyonla Deneyimledi

Üniversiteli Gençler, Belediye Meclisini Simülasyonla Deneyimledi

ESOGÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda 'Meclis Simülasyonu' düzenleyerek yerel yönetim süreçlerini uygulamalı olarak öğrendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, yerel yönetimler hakkında fikir edinmek ve deneyim kazanmak amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda “Meclis Simülasyonu” gerçekleştirdi. Simülasyon gereği belediye başkanı, divan kâtibi ve meclis üyesi olan öğrenciler ilk kez yerel yönetim deneyimi kazanırken, kendilerine bu fırsatı veren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye teşekkür ettiler.

Teoriden Pratiğe: Meclis Atmosferi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, yerel yönetim süreçlerini yakından tanımak ve uygulamalı deneyim kazanmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gençler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenledikleri “Meclis Simülasyonu” ile gerçek bir belediye meclisi atmosferi yaşadı.

Roller ve Heyecan

Simülasyon gereği belediye başkanı, divan kâtibi ve meclis üyesi olan üniversite öğrencileri meclisi deneyimledi. Eskişehir için hayal ettikleri projeleri, fikirleri ve önerileri meclis simülasyonunda görüşen öğrenciler, zaman zaman renkli anlara da sahne oldular. Meclis sıralarında şeffaf, katılımcı ve demokratik yönetim anlayışını tecrübe eden gençlerin heyecanı yüzlerinden okundu.

Kulüp Başkanından Teşekkür

Kulüp Başkanı Sefa Yılmaz, “Öğrenciler olarak bu demokratik süreci sadece teoride değil uygulamada da deneyimlemeyi çok önemsiyoruz. Bu atmosferi tecrübe etmek olayın gerçekleştiği bu yerde birebir bunu deneyimlemek bizler için büyük bir fırsat açıkçası. Bu fırsatı sağladığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye ve Büyükşehir Belediyesi yönetimine çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sabah seferinde vatandaşlarla buluştu

Mersin'de Kıyı Kentleri Yerel Yönetim Politikaları Çalıştayı Düzenlendi

Nilüfer'de Çocuklar Toprakla Buluştu: Bostan Kaşifleri Projesi

Şahinbey Belediyesi Zabıta Ekipleri, Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürün Satışı Yapan İşletmelere Kapatma Cezası Uyguladı

Van'da Kuvvetli Kar ve Yağmur Bekleniyor: AKOM'dan Çığ ve Sel Uyarısı

Şahinbey Belediye Başkanı, Şahinbey'i Rahmetle Andı

DBB Kadın Hentbol Takımı 1. Lig yolunda

Muratpaşa Belediyesi, Kadın Personeline Yönelik Hak ve Farkındalık Eğitimi Düzenledi

Pendik Belediyesi'nin İlk Balık Restoranı 'PenCR Balık' Açılıyor

Aksaray'da Kitap Konakları ve Millet Kıraathaneleri Sınav Döneminde Dolup Taşıyor

Yalova'da 'İnsanı Kim Öldürdü?' Temalı Felsefe Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Aksaray'da Su Yönetiminde Dijital Dönüşüm: Kayıp-Kaçak Oranı Düşüyor

Kayseri'de Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'ne 3,25 Milyar TL Yatırım

Aksaray Belediyesi, Haşerelere Karşı Biyolojik Mücadele Başlattı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yeni bağlantı yolu çalışmaları başladı