Uğur İbrahim Altay, UCLG Dünya Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Uğur İbrahim Altay, UCLG Dünya Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Haziran ayında Fas'ta yapılacak seçimlerde 240 bin yerel yönetimi temsil eden UCLG'nin dünya başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen UCLG Yıllık İstişare Toplantısı’na katıldı.

Resmi Adaylık Açıklaması

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Altay, Haziran ayında Fas’ın Tanca kentinde yapılacak seçim sürecine emin adımlarla yürüdüklerini ifade etti.

Uğur İbrahim Altay, "Artık resmi olarak adaylığımızı da açıklamış olduk. Tanca’da yapılacak seçimlerde UCLG Dünya Başkanlığı için adaylığımızı deklare ediyoruz." dedi. Altay, 8-10 yıldır inşa edilen dostluk ortamı ve güven sayesinde görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirterek, "Seçim sandıkta kazanılır ama gidişat iyi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası Alanda Hedefler

Başkan Altay, 2026'da ülkesine dünya başkanlığını kazandırmak ve şehirlerin sesinin uluslararası kurumlarda yankılanmasını sağlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı. Türkiye'nin dış politika ilkelerinin yerel diplomasi ile desteklenmesini hedeflediklerini söyledi.

Konya'nın Organizasyonları ve İklim Gündemi

Türkiye'nin bu platformlarda olmasının dünyaya ve bölgeye katkısına değinen Altay, bu yıl Antalya'da düzenlenecek COP 31'in önemine işaret etti. UCLG'nin en önemli gündem maddelerinden birinin iklim değişikliği olduğunu belirten Altay, "Şehrimizde yapılan organizasyonlar da burada bizi güçlü kılıyor." dedi.

Kazanma İnancı ve Filistin Desteği

Konya'nın UCLG gibi bir dünya organizasyonunda yer almasının Türkiye için önemli bir imaj olduğunu vurgulayan Altay, "UCLG Dünya Başkanlığı için aday olmak bile çok önemli ve kıymetli ama biz tüm dünyada mazlumların sesi olmak için bu yolculuğa çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Özellikle Gazze konusunda son dört yıldır önemli söylemlerde bulunduklarını belirten Altay, Filistinli bir temsilcinin konuşmasının uzun süre alkışlanmasının kat edilen mesafeyi gösterdiğini ifade etti. Geçen Ekim ayındaki Konya toplantısından farklı olarak, bu platformda daha geniş bir destek aldıklarını söyledi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG), 140 ülkede 240 binden fazla yerel yönetimi ve 175’ten fazla yerel ve bölgesel yönetim birliğini temsil ediyor.


Konya,Konya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Yunusemre'de 100. Yıl Meydanı'nda Geniş Katılımlı İftar Programı Düzenlendi

Toroslar, Mersin'de En Fazla Yapı Ruhsatı Düzenleyen İlçe Oldu

HALİÇ TERSANESİ’NDEN ANKARA’YA YERLİ ARAÇ

SİVAS’IN DAĞ KÖYÜNDEN SARAÇHANE’YE: NURİ ASLAN’IN “EMANET” YOLCULUĞU

Eskişehir'de Yerel Tohum Takas Günleri Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Suriye'de İftar Sofraları Kuruyor

Yeşilay 2026'yı 'Bağımsızlık Yılı' ilan etti: Sen de Yeşilaycısın

Kuzey Çevre Demiryolu projesine tarihi adım

Toroslar Belediye Meclisi, 2 Mart'ta Toplanacak

Maltepe’de minikler uzayın sırlarını bu atölyede keşfetti

Karacaören'de İkili Atık Toplama Sisteminin İkinci Aşaması Başladı

Bursa İnegöl’de 5 noktaya deprem izleme cihazı yerleştirildi

Altınordu Belediyesi'nin Yatırımları CAO Temsilcisi Solakoğlu Tarafından Değerlendirildi

Çanakkale'de Geleneksel Atalık Tohum Bağışı Dönemi Başlıyor

Süleymanpaşa'da Halk Sofraları İftar Programı Açıklandı