Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta

Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta

TÜİK verilerine göre, ücretli çalışan sayısı, Şubat'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 artış göstererek 15 milyon 104 bin kişiye çıktı. Ticaret hizmet sektörünün alt kategorilerinde en yüksek yıllık değişim konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyeti çalışanlarında yaşandı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu, Ücretli Çalışan Sayısı İstatistiklerini kamuoyuyla paylaştı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2024 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 515 bin 778 kişi iken, 2024 yılı Şubat ayında 15 milyon 104 bin 259 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2024 Şubat ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe %0,5 arttı, inşaat sektöründe ,1 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,4 arttı.

Bu arada ücretli çalışan sayısı aylık yüzde 0,6 oranında artış gösterdi.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2024 Şubat ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,1, inşaat sektöründe yüzde 1,8 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 artış kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor