Ücretli çalışan sayısı artışta

Ücretli çalışan sayısı artışta

Ücretli çalışan sayısı artışta

Ücretli çalışan sayısı, Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artış göstererek 15 milyon 166 bin kişiye çıktı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı.

Buna göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 531 bin 227 kişi iken, 2023 yılı Temmuz ayında 15 milyon 166 bin 88 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; Temmuz'da ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 1,3 arttı, inşaat sektöründe yüzde 14,7 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,4 arttı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 1,0 arttı. Aylık bazda çalışanların alt detaylarına bakıldığında, Temmuz'da ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8 arttı, inşaat sektöründe yüzde 3,3 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,6 arttı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: ücretli çalışan sayısı artışta

Sibel Can'ın yeni klibi Harbiye'de görücüye çıkacak

Harbiye'de yaz klasiği... Kenan Doğulu'dan efsane performans

Türk doğal taşı, Rüya Akyol tasarımıyla İtalya sahnesinde

New York’ta İmamoğlu ve tutuklu isimlere protesto

Nevşehir'de 15 Temmuz coşkusu

Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda 18 finalist belli oldu

Deniz ve havuzda göz sağlığını korumak için uzmanından öneriler

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları 4 trilyon TL'ye yaklaştı

Bahçeli DEM heyetini kabul etti

Yaz serinliği göz sağlığınızı tehdit etmesin: 6 koruyucu öneri

'Narkokapan-Adana 2'de 130 torbacı yakalandı!

Yaz tatilinin gizli tehlikesi: Yüzücü kulağı!

E-Posta pazarlaması 22 milyar dolara ulaşacak

Harita Mühendisi Halil Gök, 20 yıldır cebinde çiçekle çevreyi güzelleştiriyor... 365 gün cebinde çiçek taşıyor

Ticaret'ten uluslararası 3 gözetim şirketine faaliyet yasağı!