Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

Üç pisti başlatan Avrupa

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

İstanbul Havalimanı’ndan “Eşzamanlı Üçlü Bağımsız Pist Operasyonu”nun 17 Nisan saat 10.00 itibarıyla açılıyor. İstanbul Havalimanı’na aynı anda üç uçak iniş veya kalkış gerçekleştirebilecek.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nda hava trafiği yönetiminde tarihi bir adım attıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, 17 Nisan Perşembe günü saat 10.00 itibarıyla İstanbul Havalimanı’nda “Eşzamanlı Üçlü Bağımsız Pist Operasyonu” uygulamasının başlayacağını belirterek, “Bu sistemle birlikte İstanbul Havalimanı’nda aynı anda üç uçak birbirinden tamamen bağımsız pistlere iniş veya kalkış gerçekleştirebilecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, sistemin İstanbul Havalimanı’nda da hayata geçmesiyle birlikte pistlerin en verimli şekilde kullanılacağını belirtti. Uraloğlu, “Üçlü Bağımsız Pist Operasyonu ile İstanbul Havalimanı’nın trafik akışı hızlanacak ve dinamik kapasitesi artacak. Üçlü Bağımsız Pist Operasyonu Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanıyor. İstanbul Havalimanı, Avrupa’da üçlü pist operasyonunu başlatan ilk meydan olacak.” açıklamasında bulundu.

HAZIRLIKLAR 2022’DE BAŞLADI, EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Projenin çalışmalarına 2022 yılının son çeyreğinde başlandığını, 2023 ve 2024 yıllarında Eurocontrol, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle toplantılar, risk analizleri, emniyet çalışmaları ve simülasyonlar gerçekleştirildiğini belirten Bakan Uraloğlu,  üçlü pist operasyonlarını desteklemek için gereken teknolojinin son derece gelişmiş ve karmaşık olduğunu da dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, “Sistem, ileri düzey radarlar, hassas seyrüsefer yardımcıları ve güçlü hava trafik kontrol protokollerini kapsıyor. Tüm bu bileşenler, eşzamanlı operasyonların güvenli bir şekilde yürütülmesini ve hava ile yer trafiğinin kesintisiz devam etmesini sağlıyor. Sistem aynı zamanda uçuş rotalarını ve akışlarını öngörmeye yardımcı olan otomatik yapılar içermekte olup pist ihlallerini önleme ve akıcı trafik yönetimi açısından önemli rol oynuyor.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: üç pisti başlatan avrupa'da ilk olacak

Kepez Belediyesi Yazarlık Atölyesi için Başvuru Dönemi Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, İlkokul Öğrencilerini Makamında Ağırladı

İBB'den Ankara'ya yerli ve milli araç

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Eyüpsultan'da "Sınır Var Sinir Yok" Söyleşisinde Ebeveynlere Seslendi

Kepez'de Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi

Keçiören'de Geleneksel Masallar Çocuklarla Buluştu

Âşıklar Kıraathanesi'nde Ramazan Buluşması Gerçekleşti

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Personelle İftarda Bir Araya Geldi

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankaralılarla İftarda Buluştu

Keçiören'de Çankırılılar İftarda Bir Araya Geldi

Alanya Çocuk Kütüphanesi'nde Ritim Grubu Seçmeleri Tamamlandı

Atatürk Caddesi Kuzey Şeridinde Asfalt Serimi Tamamlanıyor

Eyüpsultan'da Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Eyüpsultan'da Ramazan Sohbetlerinde Tarihçi Mutlu Dikmen Konuştu

Pamukkale Belediyesi Alzheimer Merkezi'nde Marteniçka Geleneği Yaşatıldı