Üç boyutlu modelleme 'geleceğin mesleği'

Üç boyutlu modelleme

Üç boyutlu modelleme 'geleceğin mesleği'

Üç boyutlu model tasarımcılığını geleceğin mesleği olarak nitelendiren uzmanlar, eğitim sonrasında birçok alanda iş bulma imkanına sahip olunabileceğini belirtiyor.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. And Algül, 3 boyutlu modelleme ve animasyon uygulamalarının kullanım alanlarına, önemine ve kariyer imkanlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Üç boyutlu modelleme ve animasyon uygulamalarının sinema, reklam, dijital oyun sektörü, mimarlık, tıp alanlarında kullanıldığını belirten Doç. Dr. And Algül, mimarlık alanında projelerin gerçekleştirilmeden önce gerçeğe uygun olarak önce modellendiği, oluşturulduğu ve projelerin görselleştirilmesinde kullanıldığına dikkati çekerek, son zamanlarda özellikle de 3 boyutlu yazıcı maliyetinin toplumda maddi açıdan karşılanabilir olması dolayısıyla protez çalışmalarında, ameliyat hazırlığı veya ameliyat esnasında doktorlara kolaylık sağlaması bakımından tıp alanında da tercih edildiğini söyledi.

Algül, dijital oyun endüstrisinin büyük bir kısmının Maya programı üzerine yoğunlaştığına dikkat çekti.

Üç boyutlu ortam çalışmalarının modelleme, kaplama, hareketlendirme, aydınlatma, görsel efekt oluşturma ve benzeri konuları kapsadığını belirten Doç. Dr. And Algül, bir karakterin hareketlendirilebilmesi için öncelikle doğru bir topoloji, anatomik yapı ile modellenmesi ve bu topolojiye göre hareketlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. And Algül, üç boyutlu model tasarımcılığını geleceğin mesleği olarak nitelemenin yanlış olmayacağını belirterek, "Alana yönelik eğitim alarak projelerde görev almak veya sanal ortam için proje oluşturmak ise ortamda başarılı olunmasına etki edecek faktörlerden birisidir. 3 boyutlu modelleme ve animasyon üzerine çalışmak yoğun emek ve zaman gerektiren bir alandır. Konuya yönelik uzman kişi tarafından eğitim almak, konunun inceliklerinin öğrenilmesini ve deneme yanılma yöntemiyle kaybedilecek zamanın önüne geçilmesini sağlar. Alınacak eğitimle bir kurum veya kuruluşta çalışılabileceği gibi, bireysel olarak da çalışma imkanına sahip olunabilir" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Kızılcahamam, Sıfır Atık'ta örnek oluyor

Trenlerde arızalar hareket halindeyken tespit edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç'i Dolmabahçe'de ağırladı

İstanbul-Moskova arasında iş birliği protokolü

2,9 milyar TL'lik tarımsal destekler hesaplarda

Sıfır Atık'ta 185 milyar TL ekonomiye geri kazandırıldı... 7. yıl sloganı belirlendi

İletişim'den 'Suriyelilere özel hastane' iddialarına açıklama

Gaziantep'te uzun namlulularla poz vermişlerdi... Gereği yapıldı!

MEB 81 ile yazısını gönderdi... O kurslar kapatılacak!

En fazla Ro-Ro taşımaları Avrupa’ya oldu... 1,7 milyon araç denizden taşındı

İşte bugün vizyona giren filmler

TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır!

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın'a silahlı saldırı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2053 vizyonuyla ileri teknolojileri hedefliyoruz

Hava kalitesinin 'Kara Rapor'u! Nüfusun yüzde 92'si halen kirli hava soluyor