Tutuklu gençlere Mudanya Mütareke Meydanı'ndan adalet çağrısı!

Tutuklu gençlere Mudanya Mütareke Meydanı

Tutuklu gençlere Mudanya Mütareke Meydanı'ndan adalet çağrısı!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı tarafından Mütareke Meydanı’nda düzenlenen eylemde 301 tutuklu genç için Türk bayraklarıyla donatılmış boş sandalyelerle adalet çağrısında bulunuldu.

BURSA (İGFA) - CHP Mudanya İlçe Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi operasyonu sonrasındaki gözaltı ve tutuklulamalar sonrasındaki kitlesel protestolarda tutuklanan 301 genç için Türk bayraklı 301 boş sandalyeyi meydana sıraladı. Temsili yoklama ile başlayan eylemde, partililer, gençlerin serbest bırakılması yönünde Mütareke Meydanı'ndan ses yükseltti.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'ın da meclis üyeleri ile birlikte katılım sağladığı eylemde konuşan CHP Mudanya İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay, 16-25 yaş arasındaki 301 üniversiteli gencin cezaevinde olduğunu anımsatarak, “Bu gençler üniversitelerde, kütüphanelerde olmalıydı. Boş kalan sandalyelerde bir gelecek oturuyordu” dedi. İfade özgürlüğünün önemine vurgu yapan Başkan Atalay, “Sandalyeler adaletle, umutla, özgürlükle dolacak. Gençler susturulamaz” diyerek, vatandaşları İmamoğlu’nun tutukluluğuna karşı imza kampanyasına davet etti. 

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise, gençlerin adaletsizliğe itiraz ettiği için cezaevinde olduğunu söyledi. “Bu çocuklar bizim umudumuz" diyen Başkan Dalgıç, "Boş sıralar, yok sayılan bir kuşağın kanıtı. Onların suçları söz söylemek, yürümek, soru sormak. Bu sandalyeler boş kalmasın diye buradayız. Adalet için, gençler için, gelecek için mücadelemiz sürecek” diye konuştu. 


Haber Kaynak : İGFA

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası

Kurtuluş Kuş 'Arabesk'e mührünü vuruyor