TÜSED: "Yaşanılan binaların deprem dayanımı tespit ettirmelidir"

TÜSED:

TÜSED: "Yaşanılan binaların deprem dayanımı tespit ettirmelidir"

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, Deprem Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, olası deprem afetlerinde, kayıpların bir daha yaşanmaması adına alınacak tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirterek, zorunlu deprem sigortasının mutlaka yaptırılmasını istedi.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), Deprem Haftası'na dair mesajlarını kamuoyuyla paylaştı.

Sigortalılık bilincine ve Doğal Afet Sigortaları Kurumunun önemine değinen TÜSED Yönetim Kurulu, yazılı yaptığı açıklamada,  en önemli hususun vatandaşların yaşadığı binanın depreme olan dayanımının tespiti ve bu tespit sonucuna göre binaların güçlendirilmesi ya da dönüştürülmesi olduğuna dikkati çekti. Bu noktada Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından tamamı mesken olarak inşa edilmiş binalar için sağlanan zorunlu deprem sigortasının mutlaka yaptırılması gerekliliğine vurgu yapılan açıklamada, "Zorunlu deprem sigortası poliçesinde belirlenmiş olan teminat limitini aşan bir durumda sigorta şirketlerinin ihtiyari olarak artan kısım için teminat verilebileceği, yine DASK’ın güvence altına aldığı binaların dışındaki yapıların da tümüyle sigorta şirketleri tarafından depreme karşı güvence altına alınabileceği bilinmelidir" denildi.

Toplumsal dayanışma açısından daha özel olan deprem hasarlarında sigorta eksperleri olarak sigortalıların hasarlarını objektif bir biçimde tespit ederek raporları DASK'a ve ilgili sigorta şirketlerine ileterek tüm gayreti hassasiyetle gösterdiklerini belirten TÜSED üyeleri,  vatandaşlarımız yaşadıkları binanın deprem dayanımını tespit ettirmeleri gerektiğini kaydetti.

Alınacak hayati önlemlerin başında vatandaşların evlerinin yer aldığı binanın yapı ruhsatını veya yapı kullanma izin belgesinin bulunduğunu teyit etmesi gerektiğini belirten TÜSED, "Evlerinin bulunduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığından emin değillerse yetkin ve yetkili kuruluşlara ölçüm ve test yaptırmalılar. Testler sonucunda, binanın depreme dayanıksız olduğu belirlenirse, binaların güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi kanunen zorunludur" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Omurganız yılların altında ezilmesin!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden Mekke'den kentsel dönüşüm

Boğaziçi Film Festivali'nde 31 yapım seyirciyle buluşacak

Enfeksiyonlarına karşı en etkili kalkan!

Drift sezon finali İstanbul Park'ta

Manisa'da Geniş Çaplı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şuhut Belediye Başkanı'na Ziyaret

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı