TÜRKONFED Şırnak'tan özgürlükçü yeni anayasa çağrısı yaptı

TÜRKONFED Şırnak

TÜRKONFED Şırnak'tan özgürlükçü yeni anayasa çağrısı yaptı

TÜRKONFED'in '100. Yıl Buluşmaları' kapsamında Şırnak'ta bir araya gelen iş insanları özgürlükçü yeni anayasa çağrısı yaptı.

ANKARA (İGFA) - TÜRKONFED, ‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu Anadolu’nun dört bir yanında kamu, yerel yönetimler, akademi, sivil toplum ve iş dünyası ile paylaştığı ‘100. Yıl Buluşmaları’nın beşincisini Şırnak’ta gerçekleştirdi.

DİCLESİFED ev sahipliğinde düzenlenen İş Dünyası İçin Yerel Kalkınma Projesi etkinliğine de katılan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında Hayalimizdeki Türkiye” ana temalı bir konuşma gerçekleştirdi. “Kırgınlıkları gideren, konuşturan, tartıştıran, birleştiren bir siyaset diline ihtiyacımız var” diyen Sönmez, halk iradesi ile seçilen milletvekillerinin anayasal haklarını, yeni Meclis’te özgürce kullanacakları bir iklimi oluşturmanın siyasetin en önemli görevi olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin yeni hikayesinin büyük bir çoğulculukla yazılması gerektiğini söyleyen TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Siyasette ve ekonomide daha adil ve demokratik bir geleceği kurgulayabilir, iktidarı ve muhalefeti ile yeni başlangıçlara kapı aralayabiliriz. Ülkemizi ikinci yüzyıla taşıyacak kabinemiz ve milletvekillerimizin ikinci yüzyılın yeni anayasasını büyük bir toplumsal mutabakat ile yapması için tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Sönmez, “TÜRKONFED olarak her platformda dile getirdiğimiz verimlilik temelli iktisat bilimi politikalarına vurgu yapmalarını, söylemden eyleme geçme kararlılığını ortaya koyacaklarını ifade etmelerini önemsiyoruz. Bu noktada sorumluluk alan yeni hükümetimizin politikalarının başarısı, istişare kültürünün katılımcı yaklaşımla genişletilmesinden de geçiyor” değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Adalar’da endüstriyel balıkçılık yasağına tam destek: Marmara’nın ekosistemi korunmalı

Konya’da “Yayıncılık Yaz Okulu” tamamlandı

Konya 'akıllı güçlü'de ilk sırada

İstanbul Bakırköy’de muhtarlarla deprem hazırlık toplantısı

Müteahhitler sektörde doğal büyüme ivmesinden memnun

İzmir Enternasyonal Fuarı Big Boyz Festival’e ev sahipliği yapıyor

11’inci Marioba şenlikleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'de diplomasi trafiğine devam

Afganistan'da deprem! Ölü sayısı her geçen saat yükseliyor

Berkay'dan yaz sezonuna muhteşem veda

Eylül’ün ilk gününde hava nasıl olacak?

İstanbul–Antalya karayolunda korkutan kaza

Beauty Of Turkey'nin yıldızı Nevide Çiçek 

Patrik Kerim'den Midyat’a anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin net tavrını yineledi