Türkiye’nin yüzde 42’si kaliteli uyku uyuyamıyor

Türkiye’nin yüzde 42’si kaliteli uyku uyuyamıyor

Türkiye’nin yüzde 42’si kaliteli uyku uyuyamıyor

IPSOS tarafından dokuz Avrupa ülkesinde yürütülen Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu, Türkiye’de insanların yüzde 42’sinin kaliteli uyku uyuyamadığını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların üçte biri ise düzenli olarak haftada üç kez egzersiz yapma alışkanlığına sahip olduklarını ifade etti.

İSTANBUL (İGFA) - Araştırma şirketi IPSOS’un dokuz Avrupa ülkesinde yaptığı 'Herbalife Sağlık ve Mutluluk Raporu' yayınlandı.

Bireylerin beslenme alışkanlıkları, egzersiz alışkanlıkları ve uyku düzenleri üzerine odaklanan araştırma, Türkiye'nin sağlık ve sağlıklı yaşam tercihleri hakkında da önemli bilgiler sunuyor.

Rapora göre, Türkiye’de araştırmaya katılanların yüzde 80'i, 6-8 saat arasında uyuduğunu belirtirken, yüzde 38’i kaliteli uyku düzeyinin ortalama seviyede olduğunu, yüzde 42’i ise kaliteli uyku uyuyamadığını söylüyor. Bu durum, modern yaşamın getirdiği stres, yoğun tempo ve diğer faktörlerle mücadele ederken, birçok insanın sağlıklı yaşamda dengeyi kuramadığını ortaya koyuyor.

25-44 YAŞ ARASI BİREYLERİN YÜZDE 46’SI BESİN TAKVİYESİ KULLANIYOR

Uyku düzeninin yanı sıra sağlıklı yaşam üzerine birçok sorunun sorulduğu ankette, takviye edici gıda kullanımına ilişkin soruya katılımcıların yüzde 72'si, takviye edici gıdalarındengeli yaşam biçiminde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Özellikle 25 ila 34 yaş aralığındaki bireylerin yüzde 46'sı, genel sağlık ve refahlarınıartırmak amacıyla takviye edici gıdalara başvurduklarını ifade etti.Bu sonuçlar, artık takviye edici gıdaları sadece fitness tutkunlarının tercih ettiği bir alan olarak değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlık açısından da önemli bir araç olarak gören bir genel eğilim olduğunu gözler önüne seriyor. Ayrıca, araştırmaya katılanların önemli bir kısmı, takviyelerin 'zihin ve ruh halini' iyileştirme konusundaki etkilerine dikkat çekerek, bu tür ürünlerin sadece fiziksel performansı artırmakla sınırlı olmadığını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Kepez Belediyesi Yazarlık Atölyesi için Başvuru Dönemi Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, İlkokul Öğrencilerini Makamında Ağırladı

İBB'den Ankara'ya yerli ve milli araç

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Eyüpsultan'da "Sınır Var Sinir Yok" Söyleşisinde Ebeveynlere Seslendi

Kepez'de Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi

Keçiören'de Geleneksel Masallar Çocuklarla Buluştu

Âşıklar Kıraathanesi'nde Ramazan Buluşması Gerçekleşti

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Personelle İftarda Bir Araya Geldi

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankaralılarla İftarda Buluştu

Keçiören'de Çankırılılar İftarda Bir Araya Geldi

Alanya Çocuk Kütüphanesi'nde Ritim Grubu Seçmeleri Tamamlandı

Atatürk Caddesi Kuzey Şeridinde Asfalt Serimi Tamamlanıyor

Eyüpsultan'da Bin Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Eyüpsultan'da Ramazan Sohbetlerinde Tarihçi Mutlu Dikmen Konuştu

Pamukkale Belediyesi Alzheimer Merkezi'nde Marteniçka Geleneği Yaşatıldı