Şubat Kültür Sanat Etkinliklerinin konuğu olan Gazeteci Yazar Erem Şentürk, “Türkiye, stratejik alanlarda gerçekleştirdiği üretimlerle dünyanın dikkatini çekiyor. Savunma sanayi üretimleri, enerji hamleleri, nükleer teknoloji ile Türkiye dünyaya meydan okuyor. Kendi kendimize anlatmamız gereken en önemli şey şu; biz çok büyük bir hikâyenin üzerinde duruyoruz. Elimizden hikâyemizi aldıklarından elimizde ne kaldığının bir önemi olmaz. Hikâyesiz kalmış şehirler, devletler, medeniyetler, kültürler yok olur” dedi.
SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri Gazeteci Yazar Erem Şentürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen konferans ile devam etti. AKM’de ‘Yeni Dünya
Yeni Türkiye’ başlıklı programda Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel ve çok sayıda kültür sanat dostu yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ekimini yaptığı kenevir çalışmalarından bahseden Erem Şentürk, “Kenevir, Amerika’nın dünyadaki 127 ülkeyle doğrudan yasaklattığı, ekimi halinde de yaptırımların olacağı kesin bilgilerle verilmiş bir bitkidir. Ne önemi var kenevirin? Kenevir petrolün rakibidir. Tüm petro-kimya ürünleri, plastik dahil olmak üzere kenevirden üretilebilir. Kenevirden üretilen kağıt, ağaç selülozundan üretilen kağıttan 8 kat daha fazla dayanıklıdır. Kenevirden yapılan kağıt 8 kez dönüşebilir. 1 dönümlük kenevir 25 dönümlük ormandan daha fazla oksijen sağlar. Kenevir iklim de toprak da aramaz. Kenevirden elde edilecek petro kimya ürünleri 65 tanedir. Şimdi siz petrolle para kazanan bir ülke olsanız, kenevir ekilmesini ister miydiniz? Tam olarak kenevir bu yüzden yasaklanmıştır. Nasıl serbest oldu kenevir? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yürüttüğü diplomatik ilişkilerle” dedi.
Erem Şentürk, Türkiye’nin stratejik alanlarda gerçekleştirdiği üretimlerle dünyanın dikkatini çektiğini söyleyerek, “Geçtiğimiz günlerde THY uçağı İstanbul’dan Fransa’ya yosundan üretilmiş biyo-yakıt teknolojisi ile gidip geldi. Dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Bunun adı yerinde ikamedir. Savunma sanayi üretimleri, enerji hamleleri, nükleer teknoloji ile Türkiye dünyaya meydan okuyor. Kendi kendimize anlatmamız gereken en önemli şey şu; biz çok büyük bir hikâyenin üzerinde duruyoruz. Elimizden hikâyemizi aldıklarından elimizde ne kaldığının bir önemi olmaz. Hikâyesiz kalmış kişiler yok olur. Hikâyesiz kalmış şehirler, devletler, medeniyetler, kültürler yok olur” diye konuştu.