Türkiye: "Rusya hukuku ihlal etti... Ukrayna'ya destek sürecek"

Türkiye:

Türkiye: "Rusya hukuku ihlal etti... Ukrayna'ya destek sürecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 1 saat 45 dakika süren Beştepe'deki Güvenlik Zirvesi'nde Türkiye'nin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelen Güvenlik Zirvesi'nde Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahelesi ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki zirvede, Rusya’nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Bölge ve dünya güvenliğine de tehdit oluşturan bu saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdinde bulunulabilecek girişimlerin değerlendirildiği zirvede, Türkiye’nin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TBMM AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. 


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul–Antalya karayolunda korkutan kaza

Beauty Of Turkey'nin yıldızı Nevide Çiçek 

Patrik Kerim'den Midyat’a anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin net tavrını yineledi

Büyük Zafer'e Bakırköy'de coşkulu kutlama

Türkiye'de siber suçlara büyük darbe! 10 günde 189 milyon TL’lik varlığa el konuldu

İstanbul Maltepe'de filede 'Zafer' turnuvası

Yüzücüler kulaçlarını TEGV’li çocuklara eğitim desteği için attı

Nevşehir Belediyesi Atletizm Takımı Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

BNP Paribas Cardif Türkiye, gelişim odaklı yaklaşımıyla insan kaynağına değer katıyor

BtcTurkVadi Açıkhava'da 'Seçkin' performans

TBMM’nin Gazze tezkeresi Resmi Gazete'de

Hava sıcaklığına dikkat! Dereceler 40'ı bulacak

BNP Paribas Cardif Türkiye’de tazminat bildirimi artık parmaklarınızın ucunda

SMA tedavisinde Türkiye gelişmiş ülkelerin önünde