Türkiye, küresel gıda fuarcılığında liderliğe yürüyor

Türkiye, küresel gıda fuarcılığında liderliğe yürüyor

Türkiye, küresel gıda fuarcılığında liderliğe yürüyor

"Türkiye Gıda Platformu” adı altında güçlerini birleştiren; TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu ve bünyesinde bulunan tüm İhracatçı Birlikleri, TGDF ve ETÜDER; dünyada ilk 3’e girme hedefiyle TÜYAP ve ALZ iş birliğinde “Foodist İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı” hazırlıklarını başlattı.

İZMİR (İGFA) - Türkiye’nin yıllık 28 milyar doları aşan gıda ihracatının 12 milyar dolarlık büyük dilimini hububat bakliyat yağlı tohumlar sektörünün yaptığı bilgisini veren Ege Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Foodist İstanbul’un itici gücüyle Türkiye’nin gıda ihracatında 50 milyar dolar hedefine 5 yıllık vadede ulaşacağına inandıklarını dile getirdi.

“Türkiye, sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerinde dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri olarak dikkat çekiyor” tespitinde bulunan Öztürk; “Foodist İstanbul, bu güçlü konumu pekiştirmek ve ihracatçılarımızı yeni alıcılarla buluşturmak açısından stratejik bir platform niteliği taşıyor. Bu organizasyonun, yabancı firmaların Türk gıda sektörünü daha yakından tanımasına ve yeni pazarlara açılım sağlamasına büyük katkı sunacağına inanıyorum. Gıda profesyonelleri, büyük toptancılar, zincir market satın almacıları ve karar vericilerin bir araya geleceği Foodist İstanbul, Türkiye’nin küresel gıda ticaretinde arz ve talebin buluştuğu stratejik merkez konumunu güçlendirecek” diye konuştu.

Türkiye'nin sahip olduğu verimli toprakların güçlü üretim kapasitesi ve asırlara dayanan tarımsal birikimiyle dünya gıda sektöründe zaten önemli bir konuma sahip olduğunu kaydeden Öztürk, "Foodist İstanbul, yalnızca bir ticaret fuarı değil; Türkiye’nin gıda ihracatındaki vizyonunu, yenilikçi yaklaşımını ve uluslararası alandaki iddiasını gözler önüne serecek bir buluşma noktası olacak" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Güzelyurt'ta Sıcak Asfalt ve Yol Çizgi Çalışmaları Tamamlandı

Güzelyurt Çarşı Merkezinde Sıcak Asfalt Serimi Devam Ediyor

İstanbul Maltepe’de Başkan Köymen esnafla bir araya geldi

Akropal Sokak ve Çevresinde Doğal Taş Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi

Beylikdüzü'nde Ramazan için yoğun mesai sürüyor

Bursa, Fethin 700. Yılında Heritage İstanbul Fuarı'nda Tanıtılacak

Aksaray İl Başkanı ve Milletvekili Güzelyurt Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bursa'da Çiftçilere Fide ve Fidan Desteği Sürüyor

Düngürü Mevkii'nde Açılan İki Yeni Sondaj Kuyusu ile Su Temini Güçlendirildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu