Türkiye Kamu-Sen: "Aylık mahsuplaşma yapılmalı"

Türkiye Kamu-Sen:

Türkiye Kamu-Sen: "Aylık mahsuplaşma yapılmalı"

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2022 Ocak ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Buna göre, Ocak ayında dört kişilik bir ailenin masrafları yüzde 14,71 oranında zamlandı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri temel alınarak yapılan Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin araştırmasına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 5.584,02 TL olarak hesaplandığı, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim sınırı ise 11 bin 898 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Ocak ayı asgari geçim sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Yüksek enflasyon döneminde ortaya çıkan mağduriyeti gidermek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi. 

Daha yılın ilk ayında reel maaşların 2021 yılının aralık ayına göre bile eridiğini ifade eden Kahveci, gerek maaşlardaki erime, gerekse 2022 yılının enflasyonu dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve gerçekçi bir uygulamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek enflasyon döneminde ortaya çıkan mağduriyeti gidermek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması gerektiğine dikkati çeken Kahveci, "Refah payı ilavesiyle memurlar enflasyona ezdirilmemelidir" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

PLASFED: Sanayi güçlenirse Türkiye büyür

Sibel Can'dan yaza ışıltılı merhaba

Başkan Aras’a 'Sosyalist Enternasyonal'den uluslararası görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şara ile görüştü

DOSABSIAD, HOMETEX 2025'e 60 firma ile damga vurdu

Bayram tatilinde tren kapasitesi artıyor! 10 bin 866 ek koltuk!

Gemlik Basketbol U18 potada finalde

BtcTurk Vadi Açıkhava 2025 sezonu başlıyor

10. Bilim ve Fikir Festivali’nde liseli gençler projeleriyle yarıştı

PTT AŞ Avrupa'da ülkemizi temsil edecek

Seda Sayan’ın sorusuna Özgür Aras’tan polemik yaratacak cevap

TTYD'de Oya Narin'e güvenoyu

Bursa Nilüfer'de en iyi kitap kapağı tasarımlarına ödül

Nükleer enerji temiz enerji kaynağı mı?

Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali başladı