Türk doktordan bayram hediyesi... Geliştirdiği yöntem Avrupa'da kabul gördü

Türk doktordan bayram hediyesi... Geliştirdiği yöntem Avrupa

Türk doktordan bayram hediyesi... Geliştirdiği yöntem Avrupa'da kabul gördü

Türk doktorun geliştirdiği yöntem Avrupa’da kabul gördü.

İSTANBUL (İGFA) - Türk bebekte belki de en zor grubu yumurta cevabı azalmış kadınlar oluşturuyor. Bazı kadınlarda kaliteli yumurta elde edilirken bu grupta kaliteli yumurta elde edilemiyor.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yöntem ile bu kadınların hamile kalma oranını yüzde 36’dan yüzde 55’e çıkarmayı başardı. Prof. Dr. Öner, Avrupa Üreme Derneği tarafından kabul gören yöntemiyle literatüre girdi.

Yumurtanın olgunlaşmasını uyaran LH hormonunun iğnelerle, ilaçla hastaya verilerek yumurta olgunlaşmasını sağladıklarını anlatan Prof. Dr. Öner, "36 saat sonra bu yumurtaları topluyoruz. Yıllardır tek bir ilaç kullanılıyordu, daha sonra ikili ilaç kullanımına başlandı. Biz de geliştirdiğimiz yöntemde üçlü ilaç kullanımına başladık. Yumurtanın daha olgun olması için LH gibi FSH ‘ında pik yapması gerekir. Yani sadece LH değil, FSH hormonunun da etkili olduğunu gösterdik ve bunu da yayınladık" dedi.

Çalışmanın dünyanın en önemli tüp bebek kongresi olan Avrupa Üreme Derneği, ESHRE tarafından kabul gördüğünü belirten Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tarafından dünyadaki en büyük tüp bebek kongresi olan ESHRE'de sunumu yapılıp tüm dünya ile paylaşılacağını, bu önemli gelişme ile tüp bebekte daha önce kaliteli gebelik getirecek yumurta elde edilememiş hastalar için umut olacağını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Bayram sonrası ikinci elde patlama yaşandı

Doğum yardımı mayısta başlıyor

Turizmin kalbi 2026’da İstanbul Fuar Merkezi’nde atacak!

18'inci kent lokantası Eyüpsultan'a

Türk firmaları için E-İhracat'ta küresel adım

Kayseri Büyükşehir'den amatör spora 3 milyon liralık destek

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Sinemada bugün: 6 yeni film vizyonda!

Okullar sağlık merkezine dönüşüyor! Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek bilinci artıracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin haysiyet davasıdır

İstanbul'da Kent Lokantaları'nda 18. şube Eyüpsultan'a

İstanbul Beylikdüzü 23 Nisan'a hazırlanıyor

İkinci elde talep patlaması! Son iki haftada yüzde 30 artış

Evde bakım hizmetleri hayat kurtarıyor

Mehmet Mesut Çakmak, TUSAF’ın yeni başkanı oldu