Türk doktordan bayram hediyesi... Geliştirdiği yöntem Avrupa'da kabul gördü

Türk doktordan bayram hediyesi... Geliştirdiği yöntem Avrupa

Türk doktordan bayram hediyesi... Geliştirdiği yöntem Avrupa'da kabul gördü

Türk doktorun geliştirdiği yöntem Avrupa’da kabul gördü.

İSTANBUL (İGFA) - Türk bebekte belki de en zor grubu yumurta cevabı azalmış kadınlar oluşturuyor. Bazı kadınlarda kaliteli yumurta elde edilirken bu grupta kaliteli yumurta elde edilemiyor.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yöntem ile bu kadınların hamile kalma oranını yüzde 36’dan yüzde 55’e çıkarmayı başardı. Prof. Dr. Öner, Avrupa Üreme Derneği tarafından kabul gören yöntemiyle literatüre girdi.

Yumurtanın olgunlaşmasını uyaran LH hormonunun iğnelerle, ilaçla hastaya verilerek yumurta olgunlaşmasını sağladıklarını anlatan Prof. Dr. Öner, "36 saat sonra bu yumurtaları topluyoruz. Yıllardır tek bir ilaç kullanılıyordu, daha sonra ikili ilaç kullanımına başlandı. Biz de geliştirdiğimiz yöntemde üçlü ilaç kullanımına başladık. Yumurtanın daha olgun olması için LH gibi FSH ‘ında pik yapması gerekir. Yani sadece LH değil, FSH hormonunun da etkili olduğunu gösterdik ve bunu da yayınladık" dedi.

Çalışmanın dünyanın en önemli tüp bebek kongresi olan Avrupa Üreme Derneği, ESHRE tarafından kabul gördüğünü belirten Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tarafından dünyadaki en büyük tüp bebek kongresi olan ESHRE'de sunumu yapılıp tüm dünya ile paylaşılacağını, bu önemli gelişme ile tüp bebekte daha önce kaliteli gebelik getirecek yumurta elde edilememiş hastalar için umut olacağını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'de ilk... Üretim tesisinden 7/24 canlı yayına başladı

Megastar Tarkan Avrupa turnesinde büyülüyor

Başarıya giden yol yastıktan geçiyor... Sınav günü uyku planı nasıl olmalı?

Özgür Özel: Hesabı darbecilerden soracağız!

Kocaeli’nin sanayi gücü: 79 firma ilk 500’de!

Sokak dansının en iyileri sahnede

'Marmara'nın Nefesi' belgeseli 16 Haziran'da gösterimde

Marmara Denizi Günü bu yıl 3 Haziran’da 'ekosistem restorasyonu' temasıyla kutlanacak

Bursa Teknik Üniversitesi’nde modern yapı zirvesi

İstanbul Beylikdüzü'nün dijital kütüphanesi hizmette

İstanbul Bakırköy'de “Etik Haftası Toplantısı” düzenledi

Başkan Altay, Konyalı firmaları tebrik etti

Regl döneminde hijyen neden önemli?

İstanbul’da Papara’ya dev yasa dışı bahis operasyonu! 5 milyar TL’lik mal varlığına el konuldu

Gölcük Belediyespor pehlivanları başarıya doymuyor