Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Gülşen'e kınama

Türk Diyanet Vakıf-Sen

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Gülşen'e kınama

Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Gülşen’ in imam hatip okullarına yönelik sarf ettiği sözler ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

ANKARA (İGFA) - Popçu Gülşen'in imam hatip okullarıyla ilgili sözlerine bir tepki de Türk Diyanet Vakıf-Sen'den geldi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Gülşen'in 'sözde sanatçı' olarak nitelendirirken, sözlerinde; madde ile maneviyatın, ruh ile cesedin, ilimle irfanın birleştiği, insanlığın hizmetine koşacak nesiller yetiştiren İmam Hatip Liselerine hakaret etmesini sanatçı olmaktan daha çok, ayrıştırıcı, kinci ve aşağılayıcı söz ve tavırlarını kınadığını kaydetti.

Bu sözlerin Diyanet, İmam-Hatip ve aziz Milletimizin büyük tepkisini çektiğini ifade eden Şanlı, "Bu zavallı sözde sanatçıyı özür dilemeye ve bir daha sahneye çıkmamaya davet ediyorum" dedi.

"İmam Hatip’ li sadece imam değildir" diyen Şanlı, "Mühendistir, doktordur, akademisyendir, esnaftır, tüccardır, ziraatçıdır, veterinerdir, öğretmendir, hukukçudur. Velhasıl İmam_Hatip’li toplumun hen katmanında ve her kademesinde vardır. O toplumun kendisi ve özetidir. İmam Hatip Liselerimiz, güven, sadakat, sevgi, sabır, samimiyet ve ihlastır. İmam Hatipliler, kula kulluğu değil, Allah’a kulluğu esas alan misyonun temsilcileridirler. İmam Hatip Liselerimiz; geçmişimizin övüncü, geleceğimizin aydınlığı, insanlığın kurtuluşudur. İmam Hatip ruhu; seksenbeş milyona yakın ülke insanımızın, iki milyara yakın dünya Müslümanının, sekiz milyara yakın dünya insanın aydınlığı için bir manifestodur" diye konuştu.

Şanlı, "İmam Hatip’li olmak, sadece cami ve seccadeden ibaret değil, hayatın her alanında yer alan ve insanlığa huzur sunan misyonun adıdır. İmam Hatip ruhu tüm insanların ve ve insanlığın kurtuluşudur" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Tekirdağ Şarköy ve Çanakkale Ayvacık’ta yangınlara müdahale sürüyor

"En Uzun Gece" destanına ilk temsil

Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz, milletin şanlı destanıdır

İstanbul'da başlamadığı iddia edilen projede yüzde 14 ilerleme var

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok