Turizm amaçlı kiralamada zorunlu oluyor!

Turizm amaçlı kiralamada zorunlu oluyor!

Turizm amaçlı kiralamada zorunlu oluyor!

Konutların tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği yönetmelik, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

ANKARA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, konutların yerli veya yabancı kişilere tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanması, izin belgesi başvurularında uygulanacak işlemler, konutların nitelikleri, izin belgesi sahiplerinin uymak zorunda oldukları hükümler ve kullanıcı ile izin belgesi sahibinin karşılıklı hak ve yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer aldı.

İzin belgesine ilişkin tüm başvurular e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtilirken, izin belgesi için başvurularda, kiraya veren gerçek kişi ise Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya nüfus cüzdanı fotokopisi, yabancı uyruklu ise pasaport fotokopisi ile yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ibrazı zorunlu olacağı kaydedildi.

Ticaret siciline kayıtlı tüzel kişiler vergi kimlik numarasıyla ticaret sicil numarası veya MERSİS numarası, ticaret siciline kayıtlı olmayan tüzel kişiler ise vergi kimlik numarasını gösterecek.

İzin belgesinde, belge sahibinin adı veya ticaret unvanı, konutun adresi, izin belgesi tarihiyle konutun bulunduğu ilin plaka koduyla başlayan belge numarası ve konutta konaklayabilecek azami kişi sayısı bilgileri yer alacak.

Bakanlıkça hazırlanacak, "turizm amaçlı konut" ibaresinin ve konutun bakanlığın denetimine tabi olduğuna dair bilginin yer aldığı soğuk damgayla işaretli plaket, turizm amaçlı kiralama yapılan konutun girişine asılacak.

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ


Haber Kaynak : İGFA

Çanakkale Belediyesi'nde Planlı Bakım Çalışması: 10 Saat Süreyle Online Hizmetler Askıda

Kahramanmaraş'ta Görme Engelli Öğrenciler İçin Mangala Turnuvası Düzenlendi

Eskişehir'de Yol Çalışmaları Vatandaş Memnuniyetini Artırdı

Çocuk Kültür Evi'nde 2025-2026 Dönemi Atölye Kayıtları Başlıyor

2. Akdeniz Bienali Tarsus'ta Açıldı, Seçer Onursal Başkan Seçildi

4. Alanya Tropikal Meyve Festivali Yoğun Katılımla Sona Erdi

Kahta Belediyesi Diyabet Farkındalık Semineri Düzenledi ve Çocuklara Diyabet Kitleri Dağıttı

Geleceğin hekimleri SASKİ tesislerinde suyun yolculuğunu izledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversiteli Gençlere Sıcak Karşılama

Kahramanmaraş'ta Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Görme Engelli Derneklerden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediyesi afet tatbikatı gerçekleştirdi

Ankara'da Gençlik Sofraları Dört Noktaya Ulaştı

Muğla'da Kadın Şahin Polisler Kent Güvenliğinde Aktif Rol Üstleniyor

Omurganız yılların altında ezilmesin!