TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

İşgücü İstatistiklerini yayımlayan TÜİK, işsizlik oranının Şubat ayında yüzde 10 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 514 bin kişi oldu.

Şubat ayı verilerine göre rakamları TÜİK açıkladı.

İşsizlik oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 10,0 seviyesinde gerçekleşirken, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,7 iken kadınlarda ise yüzde 12,6 olarak tahmin edildi.
 
Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam bir önceki aya göre 361 bin kişi azalarak 31 milyon 460 bin kişi olurken, oranı yüzde 48,2 olarak açıklandı.

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalış ile yüzde 19,2 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde15,4, kadınlarda ise yüzde 26,2 olarak tahmin edildi.

Mevsim etkisinden arındırılmış temel işgücü göstergeleri, 15+ yaş, Şubat tablosuna şöyle yansıdı:

Bu arada zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2023 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 1,5 puanlık artış ile yüzde 23,4 oldu.

Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,0 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,9 olarak tahmin edildi.


Haber Kaynak : İGFA

Van'da Kar Yağışı Sonrası Ulaşım İçin Yoğun Mesai

Eskişehir'de Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Dijital Platform Kuruldu

Diyarbakır'da YKS'ye ilk kez girecek öğrencilere sınav ücreti desteği

Pendik'te Esenyalı-Kemiklidere İmar Uygulaması Tamamlandı

Sinop İnceburun Spor Kulübü Yönetimi, Belediye Başkanı Metin Gürbüz'ü Ziyaret Etti

Aksaray Bilim Merkezi'ndeki TÜBİTAK Sergi Salonu'na Öğrencilerden Yoğun İlgi

Kayseri'de Elektrikli Ulaşım Yatırımlarına Hız Verildi

AK Partili Büyükgümüş, Aksaray Belediye Başkanı Dinçer'i Ziyaret Etti

Diyarbakır'da Mardin Yolu'na Kapsamlı Peyzaj Düzenlemesi

Van'da Kar Mücadelesi: 292 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Koli Ver' Kampanyası Ramazan'da Devam Ediyor

Altınordu'da Üreticilere 2.4 Milyon TL Destek

Kulp'ta Kar Nedeniyle Kapanan Kırsal Yollar İçin Temizleme Çalışması Başlatıldı

DEM Parti'den Kayyım Uygulamalarına Tepki: Eşbaşkanlar Görevlerine Dönmeli

Diyarbakır Eşbaşkanı Bucak, Eurocities ve B40 Temsilcileriyle Görüştü, TBB Encümen Toplantısına Katıldı