TÜİK: 2022 yılı işsizlik oranı yüzde 10,4

TÜİK: 2022 yılı işsizlik oranı yüzde 10,4

TÜİK: 2022 yılı işsizlik oranı yüzde 10,4

TÜİK, 2022 yılı işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, işsizlik 2022 yılında yüzde 10,4 olarak kaydedildi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2022 yılında işsizlik oranı yüzde 10,4 seviyesinde gerçekleşti.

15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre 337 bin kişi azalarak 3 milyon 582 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,6 puanlık azalış ile ,4 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %8,9 iken kadınlarda ise ,4 olarak tahmin edildi.

İSTİHDAM ORANI YÜZDE 47,5 OLDU

İstihdam edilenlerin sayısı 2022 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 955 bin kişi artarak 30 milyon 752 bin kişi, istihdam oranı ise 2,3 puanlık artış ile %47,5 oldu. Bu oran erkeklerde %65,0 iken kadınlarda %30,4 olarak gerçekleşti.

İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI YÜZDE 53,1 OLARAK GERÇEKLEŞTİ

İşgücü 2022 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 618 bin kişi artarak 34 milyon 334 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 1,7 puanlık artış ile %53,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde %71,4, kadınlarda ise %35,1 oldu.

İŞSİZLİK ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TRB2 (VAN, MUŞ, BİTLİS, HAKKARİ) OLDU

İşsizlik oranı en yüksek bölge ,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, işsizlik oranı en düşük bölge %6,2 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.

İSTİHDAM ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TR21 (TEKİRDAĞ, EDİRNE, KIRKLARELİ) OLDU

En yüksek istihdam oranı %54,1 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşti. En düşük istihdam oranı ise %33,8 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Bölgesi'nde oldu.

İŞGÜCÜNE KATILMA ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TR21 (TEKİRDAĞ, EDİRNE, KIRKLARELİ) OLDU

En yüksek işgücüne katılma oranı %58,7 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşti. En düşük işgücüne katılma oranı ise %41,5 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Bölgesi'nde oldu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tüik: 2022 yılı işsizlik oranı yüzde 10 4

Bakan Tunç'tan 17-25 Aralık Açıklaması: Milli İrade Üzerinde Güç Tanımıyoruz

İzmit Belediyesi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nü Etkinliklerle Kutlayacak

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Telesiyej Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

İzmit'te 5 Aralık Kadın Hakları Günü Paneli Düzenlendi

Havayolu Gümrük Beyan Sistemi'nin Hukuki Çerçevesi Genelge ile Belirlendi

İzmit'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kortej ve Etkinliklerle Kutlandı

İzmit Belediyesi, İlçedeki Kıbrıs Gazilerini Evlerinde Ziyaret Etti

Güney Marmara Otoyolu, Sanayi Üretim Merkezlerini Birbirine Bağlayacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kışlak İlaçlama Çalışmalarını Başlattı

Merkezefendi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı

İzmit Belediyesi'nin Halk Et Mobil Aracı Bugün Belediye Meydanı'nda

İzmit Belediyesi, Ebeveynlere Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirme Konusunda Panel Düzenledi

İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Mevlana'nın Konya'nın Ruhu Olduğunu Belirtti

İzmit'te Halk Et Projesi ile Uygun Fiyatlı Et Satışları Devam Ediyor